Forbrugslån

Forbrugslån online er blevet meget udbredt de seneste år, og der findes rigtig mange forskellige låneudbydere, der udbyder forbrugslån på nettet. Der er altså flere og flere danskere, der benytter sig af forbrugslån. Dette skyldes måske især, at et forbrugslån er et meget alsidigt lån.

Du kan nemlig låne penge til lige netop det, du har brug for. Du kan låne penge til en rejse, til en bryllupsfest, til betaling af tandlægeregningen eller noget helt fjerde. Det er kun din fantasi, der sætter grænser.

Vi har samlet et væld af låneudbydere, der udbyder forskellige forbrugslån, og derfor kan du også sammenligne forskellige forbrugslån hos os, både de billige og de ikke så billige.

Den følgende liste med udbydere af forbrugslån, viser et bredt udsnit af lånemarkedet, men den inkluderer ikke alle lån. Vi samarbejder med flere af låneudbyderne. Vi kan derfor modtage provision fra udbyderen. Størrelsen på denne provision kan have indflydelse sorteringen af listen. Informationerne om lånene kommer fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl.

Herunder kan du ydermere læse meget mere om forbrugslån, så du kan blive godt klædt på, inden du optager et lån.

Hvad er et forbrugslån?

Der findes rigtig mange forskellige låntyper, både online, i banken, hos kreditforeninger og andre steder. Et af de lån, der optages oftest, er forbrugslånet. Et forbrugslån er et almindeligt lån, der, som navnet antyder, lånes til forbrug.

Når du optager et forbrugslån, kan du altså bruge pengene til det, du vil. Der er ingen, der skal kontrollere, hvad du bruger pengene til. Der er flere forskellige låntyper, der kan karakteriseres som forbrugslån, idet et lån kan karakteriseres som et forbrugslån, så snart pengene skal finansiere forbrug. Gode eksempler på dette er kviklån og minilån.

Et forbrugslån er en meget alsidig lånetype, og derfor kan lånebeløbet spænde vidt. Hvis du optager et forbrugslån online, kan du låne mellem 100 og 400.000 kroner.

Du kan se de forskellige typer af forbrugslån hos os, da vi har samlet udbyderene af forskellige gode og billige forbrugslån.

Hvad kan forbrugslån bruges til?

Vi har allerede gjort klart, at forbrugslån kan bruges til at finansiere forbrug. Det vil i virkeligheden sige, at forbrugslån kan finansiere ting, der ikke er noget værd efterfølgende. Dette værende eksempelvis en rejse, et drivhus, en hund eller noget helt fjerde.

Du kan dog også sagtens optage et forbrugslån, hvis du ønsker at finansiere noget, der har værdi. Det er netop dette, der gør forbrugslånet til et så alsidigt lån, som det er. Du kan bruge forbrugslånet til at finansiere en bil, ligesom du kan bruge forbrugslånet til at finansiere en del af en bolig.

Der er ikke nogen begrænsninger for, hvad et forbrugslån kan bruges til. Du skal dog naturligvis overveje, om der findes alternative lånetyper, der passer bedre til det formål, du ønsker at låne penge til.

Hvis du ønsker at låne penge for at kunne finansiere en del af din bolig, vil det eksempelvis være en fordel at undersøge dine muligheder for et boliglån, inden du optager et forbrugslån. Dette betyder dog ikke, at et forbrugslån ikke kan bruges til formålet – derimod blot, at der findes mange lånetyper, og du bør derfor finde det, der er det bedste til det formål, du skal bruge det til.

Forbrugslån som samlelån

Hvis du har flere små lån, kan det være en rigtig god ide at samle disse lån. Et lån, der kan samle flere forskellige lån, kaldes et samlelån. Du kan optage et forbrugslån og bruge det som samlelån.

Dette er typisk ikke noget, der har den store økonomiske betydning, da du typisk ikke vil spare penge ved det. Det kan dog bidrage til at gøre din økonomiske situation mere overskuelig. Hvis du samler din gæld hos én kreditor, vil det være mere overskueligt at overholde låneaftalen, og i nogle tilfælde vil der også være penge at spare, især hvis du finder et billigt forbrugslån.

Dette er altså værd at overveje, hvis du har mulighed for at optage et forbrugslån som samlelån.

Hvor kan man optage billige forbrugslån?

Du kan naturligvis optage billige forbrugslån online. Online findes der et væld af låneudbydere, der har specialiseret sig i at udbyde forbrugslån til den almene danske forbruger. Disse låneudbydere tilbyder forskellige slags lån med forskellige lånevilkår.

Hvis et lån hedder noget andet end et forbrugslån, skal du altså ikke lade dig forvirre; det kan sagtens være et forbrugslån alligevel. Du kan dog også optage forbrugslån andre steder end online. Eksempelvis kan du optage et forbrugslån i banken eller optage et SU-lån som forbrugslån, hvis du er studerende.

Der er forskellige fordele og ulemper ved de forskellige typer af låneudbydere. Dette kan du læse meget mere om længere nede på siden.

Forskellige former for forbrugslån

Der er, som nævnt, flere forskellige former for lån, der kan karakteriseres som forbrugslån. Mange af de forskellige lån findes online, hvor forskellige lånevilkår bestemmer den konkrete låntype. Herunder kan du læse mere om nogle af de forskellige former for forbrugslån, der findes online.

Det hurtige forbrugslån online – kviklånet

De såkaldte kviklån er nogle af de lån, der er mest populære online. Kviklånet er en form for forbrugslån, da lånet kan bruges til at finansiere lige netop det, du ønsker. Kviklånet er, som navnet antyder, et hurtigt lån. Låneprocessen er hurtig, svartiden er kort, og der går ofte ikke lang tid, fra lånet er godkendt, til pengene står på din konto.

I 2017 trådte en ny lov om udbetaling af kviklån dog i kraft. Denne lov bestemmer, at der skal gå mindst 48 timer, fra lånet godkendes, til pengene udbetales. Dette må dog stadig siges at være ekstremt hurtigt.

Størrelsen på kviklån varierer meget fra udbyder til udbyder. Hos nogle låneudbydere kan du låne flere hundrede tusinde kroner. Der er desuden også ofte en forholdsvis lang løbetid på kviklån. Normalt skal du ikke stille sikkerhed for kviklånet, hvilket er ganske typisk for forbrugslån online.

Det mindre forbrugslån online – minilånet

Hvis du vil optage et mindre forbrugslån online, kan det være, du skal overveje et såkaldt minilån. Der findes flere forskellige former for minilån, der kaldes forskellige ting, herunder eksempelvis et SMS-lån eller et mikrolån.

Et minilån er karakteriseret ved, at lånebeløbet sjældent overstiger 5.000 kroner. Minilån bliver udbetalt meget hurtigt, efter at lånet godkendes – og denne proces tager ikke lang tid. Rigtig mange online låneudbydere kan udbetale lånet efter ganske få timer.

Minilån kræver således ingen sikkerhedsstillelse. Til gengæld skal minilån oftest betales tilbage på én gang, og tilbagebetalingen skal oftest ske inden for 30 dage efter lånets optagelse. Denne lånetype er altså kun ideel til dig, der ønsker at optage et mindre, meget kortfristet lån, der bliver udbetalt utrolig hurtigt.

Hvad er prisen på et billigt forbrugslån?

Det er umuligt at sige, hvad et forbrugslån koster. Prisen på et forbrugslån varierer nemlig alt afhængig af låneudbyder, rentemodel, gebyrer og meget andet. Når du kigger på prisen på et billigt forbrugslån, er det vigtigt, at du kigger på lånets ÅOP.

Dette står for Årlige Omkostninger i Procent, og tallet er et udtryk for lånets samlede pris, inklusive renter og gebyrer. Herunder kan du læse mere om de faktorer, der påvirker prisen på forbrugslånet.

Prisforskel på et banklån og et online forbrugslån

Typen af låneudbyder har stor betydning for prisen på dit lån. Som udgangspunkt kan du bruge som tommelfingerregel, at det er dyrest at låne penge online og billigst at låne i banken. Dette skyldes flere forskellige ting.

Først og fremmest skyldes det, at banken laver en grundigere kreditvurdering af dig, end en online låneudbyder gør. Derudover skyldes det, at du typisk skal stille sikkerhed for lånet, hvis du låner i banken. Hvis dette ikke er tilfældet, og banken tilbyder dig et blancolån, vil lånet være dyrere.

Rentemodellen har betydning for prisen på dit forbrugslån

Når du optager et forbrugslån, er der nogle låneudbydere, der tilbyder dig, at du selv kan vælge rentemodel. Du kan altså vælge mellem et forbrugslån med en variabel rente og et fastforrentet forbrugslån.

Dette har stor betydning for prisen på dit forbrugslån. Hvis du vælger et fastforrentet forbrugslån, vil renten på lånet være fast gennem hele lånets løbetid. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt renten på lånet stiger eller falder, hvis markedsrenten stiger eller falder.

Du kan blot regne med, at renten på dit lån er og forbliver fast. Hvis du optager et fastforrentet forbrugslån, vil prisen på lånet som udgangspunkt være højere end prisen på et forbrugslån med en variabel rente.

Dette skyldes, at låneudbyderen skal dække det eventuelle tab, der kan være i forbindelse med et fastforrentet lån. Låneudbyderen kan nemlig opleve et tab, hvis markedsrenten overstiger lånerenten, og lånet er optaget med en fast rente.

Hvis du derimod optager et forbrugslån med en variabel rente, kan du ikke regne lånets pris ud ved lånets start. Dette skyldes, at renten kan stige eller falde gennem lånets løbetid, hvis markedsrenten stiger eller falder.

Du kan altså risikere, at lånet bliver dyrere end forventet, men der er også en chance for, at lånet bliver billigere end forventet, hvis renten falder. Du kan dog ikke forudse markedsrenten, og du kan derfor heller ikke være sikker på, om renten på dit forbrugslån vil stige eller falde.

Hvis du optager et forbrugslån med en variabel rente, vil lånet som udgangspunkt være billigere, idet låneudbyderen ikke risikerer et tab. Lånet kan dog blive dyrere end et fastforrentet forbrugslån, hvis markedsrenten stiger, og renten på dit forbrugslån dermed stiger tilsvarende.

Hvordan fastsættes renten på forbrugslån?

Når du ser på lånene online, vil du se debitorrenten. Debitorrenten er ikke fastgjort for hver låntype eller låneudbyder. Debitorrenten fastsættes først, når du har sendt din låneansøgning. Det er nemlig på baggrund af dine oplysninger, at debitorrenten fastsættes.

Hvis du vurderes at være meget kreditværdig, vil du typisk få tilbudt et lån med en lavere debitorrente, end du vil, hvis du vurderes mindre kreditværdig. Du kan altså regne med, at lånet bliver billigere, des mere kreditværdig du er.

Gebyrer på forbrugslån

Når du ser på forbrugslån, vil du se, der er nogle forskellige gebyrer forbundet med lånet. Dette gælder eksempelvis stiftelsesomkostninger, administrationsomkostninger og månedlige gebyrer. Disse gebyrer varierer utrolig meget fra udbyder til udbyder, men gebyrerne har en indvirkning på prisen.

Det betyder altså, at du ikke blot skal se på renten, når du ser på forbrugslån. Du skal således se på prisen som en samlet enhed, og dette gør du, når du ser på lånets ÅOP. Her er alle de forskellige gebyrer nemlig inkluderet.

Kan man finde rentefrie forbrugslån?

Det kan være rigtig svært at finde billige forbrugslån, fordi denne type lån typisk ikke giver låneudbyderen stor sikkerhed. Det kan være endnu sværere at finde rentefrie forbrugslån – men de findes.

Der er nogle låneudbydere online, der tilbyder forbrugslån med rentefrihed. Låneudbydere, der tilbyder dette, tilbyder det typisk i forbindelse med mindre lån med kort løbetid. Du kan altså ikke finde et lån med rentefrihed, hvis du ønsker at låne et stort beløb, eller hvis du ønsker en lang løbetid.

Nogle låneudbydere tilbyder lån med rentefrihed til førstegangslånere, og derfor kan det være en fordel for dig, hvis du ikke har optaget et forbrugslån ved samme låneudbyder før. Nogle låneudbydere tilbyder også delvist rentefrie lån.

Du kan eksempelvis finde låneudbydere, der tilbyder rentefrihed på en lille del af et større lån. Dette er værd at overveje, hvis du ønsker at optage et forbrugslån online. Som nævnt kan det være svært at finde låneudbydere, der tilbyder rentefrihed, men de låneudbydere, der gør netop det, skal nok sørge for, at du bliver opmærksom på det.

Du skal altså bare holde øjnene åbne, når du leder efter billige forbrugslån online.

Ulempen ved rentefrie forbrugslån

Det lyder måske usandsynligt, men der kan faktisk være en række ulemper forbundet med at optage et rentefrit forbrugslån online. I hvert fald kan der være nogle anderledes lånevilkår, som du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at optage et rentefrit forbrugslån.

De fleste låneudbydere, der tilbyder rentefri forbrugslån, vil lave en grundigere kreditvurdering af dig. Det betyder altså, at det kan være sværere at blive godkendt som låntager, hvis du ønsker at optage et rentefrit forbrugslån.

Derudover kan der være forhøjede gebyrer ved denne form for lån. Et rentefrit lån er altså ikke ensbetydende med et gratis lån, og du skal derfor stadig se på lånets samlede pris, inden du optager det.

Hvorfor optage et forbrugslån i banken?

Der er fordele ved at optage et forbrugslån i banken, ligesom der er nogle andre fordele forbundet med at optage et forbrugslån online. Den primære fordel ved at optage et forbrugslån i banken er, at det typisk er billigere at optage et lån i banken, end det er at optage et lån online.

Dette skyldes, at banken ikke er risikovillig, hvilket samtidig betyder, at det er sværere at låne penge i banken. Når du optager et forbrugslån i banken, vil banken lave en meget grundig kreditvurdering af dig.

Denne kreditvurdering laves på baggrund af din økonomiske situation og din økonomiske fornuft. Kreditvurderingen sker på baggrund af mange forskellige oplysninger. Udover den grundige kreditvurdering, der kan gøre det vanskeligt at blive godkendt som låntager, skal du være forberedt på, at du skal stille sikkerhed for lånet, hvis du ønsker at optage et forbrugslån i banken.

Sikkerhedsstillelsen og den grundige kreditvurdering er med til at minimere bankens risiko ved lånet, hvilket gør lånet billigere for dig.

Det er muligt for nogle at optage et forbrugslån i banken uden sikkerhedsstillelse. Et sådant lån kaldes et blancolån. Et blancolån er dyrere end et forbrugslån med sikkerhedsstillelse, fordi bankens risiko stiger, idet du ikke stiller et aktiv eller pant som sikkerhed for lånet.

Hvorfor optage et forbrugslån online?

Mens den primære fordel ved at optage et forbrugslån i banken er, at dette forbrugslån er en forholdsvis billig løsning, er der andre og flere fordele ved at optage et forbrugslån online.

Disse fordele er med til at gøre det online forbrugslån attraktivt for mange låntagere, men de er også med til at gøre det online forbrugslån dyrere end et billigt forbrugslån i banken – i hvert som udgangspunkt.

Herunder kan du læse om nogle af de fordele, der er forbundet med at optage et forbrugslån online.

Ikke nødvendigt at stille sikkerhed

Når du optager et forbrugslån online, skal du sjældent stille sikkerhed for lånet. Dette sker kun meget undtagelsesvis ved ganske få online forbrugslån. Idet du ikke skal stille sikkerhed for lånet, falder din risikovillighed.

Når du ikke stiller sikkerhed for lånet, skal du nemlig ikke være bange for, at låneudbyderen kan kræve din sikkerhed, hvis du ikke kan opretholde lånevilkårene og overholde låneaftalen. Det betyder altså, at du ikke skal risikere at ofre nogle af dine egne aktiver, hvis du får problemer med at overholde låneaftalen.

Som udgangspunkt får du naturligvis ikke problemer med at overholde låneaftalen. Der kan dog ske uventede ting for alle, som kan sætte os i uventede og sårbare situationer, der påvirker økonomien. Derfor kan det også være meget betryggende at vide, at der ikke er stillet sikkerhed for et forbrugslån.

At du ikke skal stille sikkerhed for forbrugslånet, er ligeledes en fordel, fordi du så ikke behøver at eje noget, før du kan optage lånet. Hvis du skal stille sikkerhed for lånet, kræver det, at du ejer noget, du kan stille sikkerhed i, såsom en bolig, en opsparing eller andre værdifulde aktiver.

Der bliver ikke stillet spørgsmålstegn til formålet

Når du optager et forbrugslån, kan pengene, som nævnt, bruges til forbrug. Hvis du optager et forbrugslån i banken, skal du dog alligevel redegøre for, hvad pengene skal bruges til, idet banken skal sikre sig, at du ikke låner et større beløb, end du har brug for.

Når du optager et forbrugslån online, bliver der ikke stillet spørgsmålstegn ved, hvad pengene skal bruges til. Du skal altså ikke redegøre for, hvad du skal bruge pengene til, og der er ikke nogen, der skal godkende formålet. Det betyder altså, at du reelt kan låne penge til det, du vil, hvis du låner online.

Du kan ansøge om forbrugslånet, når du vil

En online låneudbyder har typisk åbningstider, ligesom banken har det. Hvis du vil optage et forbrugslån online, skal du dog ikke vente, indtil låneudbyderen har åbent med at ansøge om dit lån. Du kan ansøge om lånet, når du vil.

Du ansøger om lånet online, og du skal derfor ikke bruge andet end en enhed, der har adgang til internettet, og de dokumenter, der skal bruges, når du skal lave din låneansøgning. Du kan ansøge om et forbrugslån online om aftenen eller sågar om natten i weekenderne – der er ingen begrænsning. Du kan tilmed være sikker på et forholdsvist hurtigt svar, uanset hvornår du sender din ansøgning.

Hele låneprocessen er hurtig

Når du optager et forbrugslån online, kan du regne med, at du kan gøre det hurtigt og nemt. Dette er en af de store fordele ved at låne online, idet det skiller sig ud fra andre lån, hvor hele processen er mere langsommelig.

Når du vil ansøge om et forbrugslån online, kan du gøre det hurtigt. Låneudbyderen skal ikke bruge mange oplysninger om dig for at kunne vurdere, om du kan godkendes som låntager eller ej. Det betyder også, at kreditvurderingen sker forholdsvist hurtigt. Du kan regne med at få svar på din låneansøgning ganske kort tid efter, du har sendt den. I nogle tilfælde vil du få svar indenfor ganske få minutter.

Hvis du bliver godkendt som låntager, kan du underskrive låneaftalen elektronisk, hvorefter pengene bliver sat ind på din konto. I nogle tilfælde vil pengene blive sat ind på din konto i løbet af få timer, mens der i andre tilfælde kan gå et par dage, før pengene står på din konto.

Dette afhænger typisk af låntypen. Ikke desto mindre er et forbrugslån, der optages online, et meget hurtigt lån.

Der er mange låneudbydere at vælge mellem

Der findes rigtig mange forskellige låneudbydere online, der tilbyder forskellige former for forbrugslån. Dette skal du se som en klar fordel, idet du kan finde den låneudbyder, der passer bedst til dig.

De mange forskellige låneudbydere tilbyder forskellige ting, idet de er nødt til at differentiere sig fra hinanden. Det betyder også, at de tilbyder forskellige fordele, der passer til forskellige målgrupper og behov.

Du kan altså finde den låneudbyder, der har det lån, der passer allerbedst til dine behov og ønsker. På den måde kan du slippe for at gå på kompromis med din låneudbyder, idet der findes en låneudbyder, der passer til de fleste typer af låntagere.

De mange forskellige låneudbydere kan dog også være noget af det, der gør det uoverskueligt at optage et forbrugslån online. Hvis du bruger vores sammenligningsside, bliver det lettere for dig at navigere rundt mellem de forskellige låneudbydere, så du kan finde den helt rette låneudbyder for dig.

Det er lettere at blive godkendt som låntager

De låneudbydere af forbrugslån, der findes online, løber en større risiko, end banken gør. Den øgede risikovillighed hos låneudbyderne viser sig blandt andet ved den manglende sikkerhedsstillelse og den forenklede kreditvurdering. Når låneudbydere online skal lave en kreditvurdering af dig, gør de det typisk på baggrund af dine lønoplysninger alene. Det betyder, at det ofte er lettere at blive godkendt som låntager til et forbrugslån online.

Selvom det er en klar fordel, at kreditvurderingen ikke er lige så grundig online, som den er i banken, kan det også være en risiko for dig. Når banken laver en grundig kreditvurdering, kan du nemlig være sikker på, at der er større sandsynlighed for, at du rent faktisk har råd til lånet. Når du låner penge online, har du altså et større ansvar for selv at regne ud, om du rent faktisk har råd til at optage forbrugslånet.

Betal forbrugslånet tilbage før tid

Modsat mange andre former for lån har du typisk mulighed for at betale forbrugslånet af før tid, hvis du har mulighed for det. Det er naturligvis ikke en selvfølge, at du får mulighed for det, men hvis du gør, er dette en stor fordel.

Hvis du får et uventet råderum i din økonomi, eller du får fat i ekstra midler, der kan bruges til gældsafvikling, kan du således afvikle lånet. Det vil betyde, at du bliver hurtigere gældfri, ligesom det vil betyde, at lånet vil blive billigere.

Det koster typisk nemlig ikke noget at indfri et forbrugslån før tid, hvis du har optaget det online. Hvis det koster noget, vil det typisk blot være et mindre gebyr, men det vil sagtens kunne betale sig at betale dette.

Fordelen her er stor, fordi det kan give dig muligheden for at spare penge på lånet og blive gældfri hurtigere, hvis du ved, du kommer til at stå i en mere fordelagtig økonomisk situation i løbet af lånets løbetid. Dette kan eksempelvis være, hvis du får betalt andre dyre lån ud, eller hvis du får et andet – og bedre lønnet – job.

Er det bedst at optage et forbrugslån online eller i banken?

Der er ikke et entydigt svar på, hvor det er bedst at optage et forbrugslån. Idet der er forskellige fordele og ulemper ved de forskellige låneudbydere, skal du selv vurdere, hvad der er bedst for dig. Du skal altså vælge den låneudbyder, der har de fordele, der tilgodeser dine behov.

Du skal dog være opmærksom på, at det kan være sværere at optage et forbrugslån i banken, ligesom det ikke er alt, du kan låne penge til, når du optager et lån i banken. Det er dog altid en god ide at overveje begge muligheder og sammenligne forskellige låneudbydere, inden du optager et forbrugslån.

Det kan du naturligvis gøre hos os, hvor du let kan sammenligne forskellige online låneudbydere.

Alt du skal vide, inden du optager et billigt forbrugslån online

Der er rigtig mange fordele forbundet med at optage et forbrugslån online. Der er dog også rigtig mange ting, du skal være opmærksom på. Hvis du vil være sikker på, at du er godt klædt på til at optage et lån online, bør du nemlig sætte dig ind i, hvad det vil sige at optage et forbrugslån online.

Når du læser dette, er du allerede godt i gang, men der er endnu flere ting, du bør vide, inden du optager et forbrugslån online. Hvis du læser videre her, vil du få al den information, du har brug for.

Kan man finde billige forbrugslån, der også hurtige?

Det lyder måske for godt til at være sandt; et forbrugslån, der både er billigt og hurtigt. Og det er det måske også. I hvert fald er et sådant lån meget svært at finde, idet det er sjældent, at de to ting kombineres.

Oftest er det sådan, at de billigere forbrugslån findes i banken, mens de hurtige forbrugslån findes online. Selvom det er svært at finde et sådant lån, er det dog ikke umuligt. Der findes nogle online forbrugslån, der er forholdsvist billige samtidig med, at de er hurtige at optage.

Du har størst chance for at finde disse lån, hvis du søger et kortfristet lån, idet der er flere udbydere af disse lån, der giver en form for rentefrihed. Du har også større sandsynlighed for at finde et sådant lån, hvis du er meget kreditværdig.

Jo mere kreditværdig du er, des lavere vil renten på lånet typisk være. Selvom det kan være svært at finde et hurtigt og billigt lån til forbrug, kan det altså lade sig gøre, hvis du opfylder de krav, der opstilles af de låneudbydere, der tilbyder dette.

Hvem kan optage et forbrugslån online?

Der er forskellige krav til låntagerne, ligesom der er forskellige udbydere. De forskellige udbydere kan altså selv bestemme deres krav til låntagerne. Der er dog nogle forskellige krav, som skal være opfyldt, ligesom der er nogle krav, der går igen hos langt de fleste låneudbydere. Disse krav kan du læse mere om her, så du kan se, om du kan ansøge om et lån online.

Du skal være fyldt 18 år og være myndig

Aldersgrænsen er forskellige fra låneudbyder til låneudbyder. Før i tiden var det rigtig svært at finde låneudbydere, det ville tilbyde forbrugslån til personer under 21 år. Dette er dog ikke længere tilfældet. I dag er der rigtig mange låneudbydere, der tilbyder lån til personer ned til 18 år.

Uanset låneudbyder skal du dog være fyldt 18 år, før du kan låne penge online – og du skal være myndig. Hvis du er ung, og du vil optage et forbrugslån online, skal du være opmærksom på, det kan være dyrere for dig.

Dette skyldes, at låneudbyderens risiko stiger, eftersom denne låner penge til unge under 21, idet disse i gennemsnit ikke har så mange penge. Selvom du er meget kreditværdig, kan lånet altså blive dyrere, hvis du er under 21 år, end hvis du er ældre.

Det er dog ikke hos alle låneudbydere, at det forholder sig sådan, og derfor er det vigtigt, at du kigger på lånenes ÅOP, hvis du som ung vil finde det billigste lån.

Få et forbrugslån penge trods RKI registrering

Der er ganske få låneudbydere, der tilbyder forbrugslån til personer, der er registreret i RKI. Faktisk kan det være næsten umuligt at finde en låneudbyder, der gør. Det er altså et almindeligt krav, at du ikke må være registreret i RKI, hvis du gerne vil optage et forbrugslån online eller i banken.

Du må ikke være registreret i RKI, idet dette betyder, at du før har misligholdt en betalingsaftale, hvorfor du betragtes som dårlig betaler. Dette er for låneudbyderen en indikation på, at du med større sandsynlighed ikke vil have mulighed for at overholde din låneaftale, hvorfor det vil være for risikofyldt at tilbyde dig et lån. Hvis du er registreret i RKI, har du følgende muligheder, hvis du ønsker at optage et forbrugslån:

En af de ting, du kan gøre, hvis du gerne vil optage et forbrugslån, selvom du er registreret i RKI, er, at du kan vente. Fra du registreres i RKI, til du bliver slettet fra registret, går der fem år. Hvis du ikke misligholder andre betalingsaftaler i mellemtiden, kan du altså blive slettet efter fem år.

Det betyder dog ikke, at din gæld slettes. Derfor er denne løsning heller ikke anbefalelsesværdig, da du formentlig stadig vil have misligholdt gæld, selvom du slettes fra registret.

En anden løsning er, at du kan finde et forbrugslån hos en af de låneudbydere, der tilbyder lån til personer, der er registreret i RKI. Dette er dog heller ikke anbefalelsesværdigt, idet disse lån typisk er meget dyre.

Låneudbydere, der tilbyder disse lån, løber en stor risiko ved at tilbyde lånene, og derfor er de nødt til at gøre lånene dyrere. Det betyder dog, at det bliver sværere at betale dem tilbage rettidigt, hvorfor det sjældent er fordelagtigt at optage et lån, mens man er registreret i RKI.

Den mest anbefalelsesværdige løsning er, at du betaler den gæld, du er registreret i RKI for at misligholde. Når denne gæld er betalt, vil du blive slettet fra registret, og du vil ikke længere være gældsat med en gæld, du ikke kan betale. Derved har du større chance for at kunne overholde betalingsaftalerne på et eventuelt nyt lån.

Du skal være dansk statsborger og have gyldige kontaktoplysninger

Hvis du vil optage et forbrugslån online, skal du typisk være dansk statsborger med en folkeregisteradresse i Danmark. Derudover skal du have en dansk bankkonto. Dette skyldes, at låneudbyderne kun vil udbetale lånene til danske konti. Derfor er dette altså et ufravigeligt krav, hvis du ønsker at optage et forbrugslån online.

Udover, at du skal være dansk statsborger, have dansk adresse og en dansk bankkonto, skal du have gyldige kontaktoplysninger. Du skal have gyldige kontaktoplysninger, hvis du vil låne penge online, idet låneudbyderen altid skal være sikker på, at denne kan komme i kontakt med dig, hvis det bliver nødvendigt. Dit telefonnummer og din e-mailadresse skal altså være aktiv og gyldig.

Sådan ansøger du om et forbrugslån online

Det er let og hurtigt at ansøge om et lån online. Det er som nævnt en af de helt store generelle fordele, der er ved at låne online. Låneudbyderne, der findes online, er rigtig gode til at guide deres brugere, så det bliver endnu lettere og mere overskueligt at ansøge om et lån til forbrug online.

Herunder kan du dog alligevel læse mere om, hvordan du søger om et lån til forbrug, hvis du ønsker at optage det online.

 1. Det første, du skal gøre, er, at du skal finde nogle forskellige låneudbydere, som du synes, ser lovende ud. Det er en rigtig god ide at vælge at ansøge om et lån hos flere forskellige låneudbydere, idet du så har større chance for at finde det helt rigtige lån. Du kan sammenligne forskellige låneudbydere her hos os, hvor vi har gjort det nemt for dig netop at finde forskellige låneudbydere af forbrugslån.
 2. Når du har fundet nogle forskellige låneudbydere – vi anbefaler, at du finder omkring tre forskellige – skal du i gang med at udarbejde din låneansøgning. Det lyder måske svært og uoverskueligt, men det er det bestemt ikke. Når du skal udfylde låneansøgningen, skal du blot følge de instruktioner, der er givet hos den enkelte låneudbyder.
 3. Når din låneansøgning er lavet, skal du sende den afsted. Inden du gør dette, bør du dog altid læse den igennem for fejl. Taste- og stavefejl kan være skyld i, at en låneansøgning bliver afvist. Derfor er det en god ide at bruge et par minutter på dette, inden låneansøgningen sendes afsted.
 4. Efter du har sendt låneansøgningen til de forskellige låneudbydere, skal du blot vente på svar. Dette tager typisk ganske kort tid, men det afhænger af, hvornår du har ansøgt om lånet samt den enkelte låneudbyders svartid. Hvis du ansøger i åbningstiden, kan du forvente svar indenfor kort tid – ofte indenfor få minutter.
 5. Hvis din låneansøgning godkendes, og du tilbydes et lån, vil du modtage et lånetilbud. Dette lånetilbud er ikke bindende, og du kan derfor godt modtage lånetilbud fra flere forskellige låneudbydere. Når du har læst de forskellige lånetilbud igennem, skal du bestemme dig for, hvilket der ser mest fordelagtigt ud. Dette skal du godkende. Hvis du ikke ønsker at godkende lånetilbuddet, skal du blot ignorere det.
 6. Du skal underskrive lånetilbuddet for det lån, du ønsker at optage. Dette kan du gøre elektronisk ved at bruge dit NemID.
 7. Når du har underskrevet lånetilbuddet, vil pengene gå ind på din konto efter ganske kort tid. Der kan gå alt fra ganske få timer til få dage, før pengene står på din konto. Dette vil fremgå af låneaftalen.

Dette skal du bruge til låneansøgningen

Når du skal lave din låneansøgning, skal du blot følge de instruktioner, den enkelte låneudbyder giver dig. Låneudbyderne er generelt gode til at gøre dette meget enkelt, så alle kan være med – også førstegangslånere.

For at gøre dette lettere for dig, kan du dog her læse om, hvad du skal bruge for at udfylde låneansøgningen hos låneudbyderne af forbrugslån. Du skal være opmærksom på, at der kan være særlige krav til eksempelvis dokumentation hos nogle låneudbydere, ligesom nogle låneudbydere kræver flere oplysninger end andre.

Her er dog de mest gængse krav til, hvad du skal bruge, når du udfylder din låneansøgning online:

 1. Først og fremmest skal du regne med, at du skal oplyse de gængse oplysninger om dig selv, når du skal udfylde din låneansøgning. Du skal eksempelvis angive dit fulde navn, dine kontaktoplysninger og dine kontooplysninger. Disse oplysninger er vigtige for låneudbyderen, så de kan ikke undlades.
 2. Derudover skal du fremsende dokumentation, der kan bruges til kreditvurderingen af dig. Kreditvurderingen laves på baggrund af forskellige oplysninger, og det kan derfor variere, hvad du skal fremsende som dokumentation. Oftest vil du dog opleve, at du skal fremsende dokumentation om din indkomst. Dette dækker over lønsedler, som er den mest typiske form for dokumentation, der skal fremsendes med din låneansøgning. Dine lønsedler vil give låneudbyderen en god indikation af, om du har råd til at betale lånet tilbage – og dermed om du er kreditværdig. Ydermere er det vigtigt, at du oplyser, hvis du og din partner har fællesøkonomi. Hvis dette er tilfældet, vil indkomsten typisk være højere, og der vil være større sandsynlighed for, at du erklæres kreditværdig. Antallet af lønsedler, du skal fremsende, varierer meget alt efter lånets type og størrelse. Typisk skal du fremsende lønsedler fra de seneste tre måneder. Du vil opleve, at det vil være lettere at optage et forbrugslån, hvis du har en stabil indkomst. Det er dog også muligt at blive vurderet kreditværdig, selvom du har svingende indkomst. Dette er op til låneudbyderen at vurdere, når du fremsender de dokumenter, der kræves.
 3. Udover at du skal angive nogle simple oplysninger om dig selv og fremsende dokumentation for din indkomst, skal du bruge dit NemID, når du laver din låneansøgning. Dette skal du bruge, når du skal verificere de oplysninger, du har angivet i låneansøgningen. På den måde sikrer låneudbyderen sig, at der ikke kan opstå snyd med låneansøgningen, og at de oplysninger, du har angivet, er korrekte. Du skal desuden bruge dit NemID igen, når du skal underskrive den endelige låneaftale, da dette typisk gøres elektronisk.

Sådan finder du det rette forbrugslån

Når du vil finde det rette forbrugslån, skal du naturligvis finde ud af, om du ønsker at optage lånet i banken eller online. Dette er dog kun én ud af mange ting, du skal finde ud af, inden du optager et forbrugslån.

Hvis du vil finde det helt rette forbrugslån for dig, er der nogle ting, du bør se efter, når du leder efter forbrugslån. Dette gælder især, hvis du leder efter et forbrugslån online, da du her nemt kan sammenligne de forskellige lån hos os.

Se efter prisen på lånet

Når du skal finde det rette lån, skal du naturligvis se på prisen. Dette gælder også, selvom dit mål ikke er at finde det billigste lån. Du skal nemlig være sikker på, du har råd til at optage lånet. Et lån med rigtig mange fordele vil typisk være både attraktivt og dyrt, og derfor skal du naturligvis også holde øje med prisen, hvis du ønsker et lån med mange fordele.

Når du skal se på prisen, er det som nævnt vigtigt, at du ser på lånets samlede pris, nemlig ÅOP. Det er et lovkrav, at alle låneudbydere skal angive ÅOP tydeligt, så enhver kan se det. Derfor kan du også være sikker på, at du altid kan se prisen på forbrugslånet, uanset hvilken udbyder du vælger.

Hvis dit mål er at finde det billigste lån, er det altså lånenes ÅOP, du skal sammenligne. Rigtig mange tror fejlagtigt, at det kun er relevant at sammenligne renten på forskellige lån, hvis det billigste lån skal findes.

ÅOP medregner dog også alle andre udgifter og gebyrer, hvorfor det er vigtigt, at det er dette nøgletal, der sammenlignes fremfor renten.

Hvor hurtig udbetaling ønsker du?

Der er forskel på, hvor hurtigt et forbrugslån udbetales. Der er også forskel på, hvor vigtig en hurtig udbetaling er for låntagere. Dette afhænger således af dit behov. Hvis du har behov for hurtig udbetaling, eller hvis du ser dette som en stor fordel, bør du prioritere denne mulighed, når du leder efter det rette lån.

Hvis du ønsker et lån med en hurtig udbetaling, er det en rigtig god ide at se efter et online forbrugslån. Hvis du optager et forbrugslån online, vil udbetalingen ske hurtigt. Du skal dog være opmærksom på, at der er forskel på, hvor hurtigt udbetalingen sker. D

ette afhænger af låntypen og låneudbyderen. Hvis du optager et lille, kortfristet lån, vil udbetalingen ofte ske inden for få timer, mens et større lån normalt vil blive udbetalt indenfor få dage.

Vil du optage et forbrugslån med fast eller variabel rente?

Hvis du skal finde det rette lån, skal du vide, hvad du ønsker. Derfor skal du også vide, om du ønsker at optage et forbrugslån med en variabel rente, eller om du ønsker et fastforrentet forbrugslån. Dette har stor betydning for prisen på lånet, men det har også stor betydning for, hvor glad du bliver for lånet.

Der er mange låneudbydere, der tilbyder dig at vælge. Der er dog også mange låneudbydere, der kun tilbyder det ene eller det andet. Men hvordan finder du så ud af, hvilken rentemodel du skal vælge? Når du skal vælge rentemodel, skal du tænke på nogle forskellige faktorer.

Først og fremmest skal du naturligvis vide, hvad du har råd til. Hvis du ikke har meget luft i din økonomi, kan det nemlig være risikabelt at vælge et forbrugslån med en variabel rente. Hvis du gør dette, og renten stiger, kan det betyde, at du kan få svært ved at betale lånet tilbage rettidigt. Selvom et lån med en variabel rente som udgangspunkt er billigere, er det altså også mere risikabelt.

Det kan dog være en fordel at vælge denne type lån, hvis du har luft nok i din økonomi til, at renten kan stige, uden det vil have betydning for din tilbagebetalingsevne. Dette afhænger dog også af din risikovillighed.

Din risikovillighed hænger i høj grad sammen med, hvor meget is du har i maven. Hvis du ikke er særlig risikovillig, kan det være en god ide at vælge et fastforrentet forbrugslån. Således kan du nemlig sove trygt om natten, velvidende at renten på dit lån forbliver stabilt.

Hvis du vælger et forbrugslån med en variabel rente, ved du aldrig, om lånet vil blive dyrere eller billigere end forventet, og derfor skal du have is i maven, hvis du vælger denne rentemodel.

Se på løbetidens længde

Der er så mange forskellige låneudbydere af forbrugslån, at låneudbyderne bliver nødt til at differentiere sig fra hinanden. Dette gør de blandt andet på løbetidens længde. Dette er noget af det, der har størst betydning for låntagere – eller i hvert fald bør have det.

Derfor er det også noget af det, du skal se efter, når du går efter at vælge det rette lån. Du skal naturligvis først og fremmest vide, hvor lang en løbetid du ønsker.

Derefter kan du se på, hvad låneudbyderne kan tilbyde. Således kan du eksempelvis se på, om du kan få et lån med en længere løbetid med mere lukrative vilkår. Således kan du måske skabe mere luft i din egen økonomi.

Se på alle forbrugslånets lånevilkår

Når du vil finde det bedste lån, skal du finde det lån, der er det mest optimale for dig og din aktuelle situation. Dette afhænger af dine egne behov og ønsker. Derfor er det også vigtigt, at du ser på hele lånet.

Du skal altså ikke kun se på de dele af lånet, der lyder fordelagtige. De fleste fordele vil nemlig også medføre ulemper. Eksempelvis vil du ofte opleve, at prisen på et lån vil være højere, hvis de øvrige fordele er store. Derfor skal du altså se lånet som en helhed og sammenligne forskellige lån for at finde det forbrugslån, der har de lånevilkår, der passer bedst til dig.

Er det farligt at optage et forbrugslån online?

Dette er et spørgsmål, som mange stiller sig selv, inden de optager et forbrugslån online. Det er dog ikke et spørgsmål, der er grund til at stille. Forbrugslån, der optages online, er ikke farligere end andre lån.

Det er aldrig farligt at optage et forbrugslån online, men hvis et forbrugslån optages uden omtanke, kan det have store økonomiske konsekvenser. Som med alle andre låntyper gælder det, at et lån kun er risikabelt at optage, hvis det ikke kan betales tilbage.

Der er næsten ikke nogen, der kommer igennem livet uden at skulle optage et lån, og derfor er det altså helt almindeligt – og slet ikke farligt. Du bør dog ikke optage et forbrugslån online, hvis du ved, at du ikke har råd til det.

Når du optager lånet online, vil du selv have et større ansvar for at kontrollere dette, da kreditvurderingen af dig kun sker på baggrund af dine lønoplysninger. Hvis du har råd til at optage lånet, og du betaler lånet tilbage rettidigt, er det helt risikofrit at optage et lån online.

Der er så stor kontrol af lånemarkedet i dag, at du ikke risikerer at låne penge af en låneudbyder, der ikke er godkendt til finansiering.

Forskellige farer ved forbrugslånet, du skal kende

Når du optager et forbrugslån, vil du opdage, at der er mange forskellige tal og begreber, du skal holde styr på. Dette er ikke gjort for, at du skal falde i en forbrugslånsfælde. Det er derimod gjort for, at lånet bliver så gennemsigtigt som muligt for dig som låntager. Dog kan de mange tal og begreber gør det en smule uoverskueligt, hvorfor man alligevel kan falde i en fælde, når man optager lånet.

Derfor får du her nogle råd, du skal sørge for at kende, inden du optager et forbrugslån, så du undgår at falde i en fælde.

 1. Du skal ikke få et chok over rentens størrelse. Renten på et forbrugslån er ofte højere end ved andre former for lån. Dette skyldes udelukkende, at din risiko er mindre, mens låneudbyderens er større.
 2. Hvis du finder et forbrugslån med en lav rente, skal du holde øje med de øvrige omkostninger. Se altid på lånets ÅOP, hvis du vil se den reelle pris på lånet.
 3. Hvis du ikke overholder terminen, vil du blive påkrævet at betale høje gebyrer og en morarente. Derudover er der risiko for, at du kan blive registeret i RKI, ligesom du kan, hvis du ikke overholder enhver anden betalingsaftale.
 4. Såkaldte gratislån er ofte kun gratis i en kort periode, ligesom rentefri lån typisk kun er rentefri til et begrænset beløb eller i en begrænset periode. Hvis løbetiden er længere end den gratis – eller rentefri – periode, kan lånets renter og gebyrer være meget høje efterfølgende.

Hvis du alligevel oplever udfordringer med forbrugslånet

Selvom du har taget alle dine forholdsregler, kan der opstå udfordringer. Når du har optaget forbrugslånet, vil du måske opleve udfordringer, du ikke havde regnet med. Dette kan ske for alle, og det kan ske uventet. Forskellige hændelser kan være skyld i, at den økonomiske situation ændrer sig, så låneaftalen bliver svær at overholde. For eksempel kan sygdom, fyring eller skilsmisse have store økonomiske konsekvenser, som kan være svære at forhindre eller forudse.

Hvis du får svært ved at overholde de lånevilkår, du har lånt under, er det vigtigt, at du kontakter låneudbyderen. Vi er ikke en låneudbyder, idet vi blot sammenligner forskellige forbrugslån. Du skal altså ikke kontakte os, men den låneudbyder, der har lånt dig pengene. Denne låneudbyder vil med stor sandsynlighed have en stor interesse i at finde en løsning, der er fordelagtig for jer begge. Jo før du kontakter låneudbyderen, des bedre.

Hvis du oplever udfordringer, skal du altså kontakte kreditoren, så denne kan hjælpe dig. Hvis du ikke gør dette, vil lånet blive ekstremt dyrt, idet der vil løbe ekstragebyrer og andre udgifter til lånets oprindelige beløb. Selvom det kan være grænseoverskridende, må du huske, at låneudbyderen er vant til at hjælpe og rådgive låntagere, der er havnet i uventede økonomiske situationer. Du skal også huske, at låneudbyderen vil være interesseret i at lave en aftale med dig, da denne ellers risikerer slet ikke at få sine penge.

Det er dog vigtigt, at du husker, at det ikke er farligt at optage et forbrugslån. Hvis du som udgangspunkt kan overholde dine betalingsaftaler, vil du sagtens kunne tage et forbrugslån. Hvis noget uventet sker, er det blot vigtigt, at du kontakter låneudbyderen og gør denne bevidst om din situtation.

Dette skal du gøre, inden du optager et forbrugslån

Der er mange ting, du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at optage et forbrugslån. Vi har forklaret dig alt det, du bør vide, men der er stadig nogle ting, du skal tage stilling til. Det er en rigtig god ide at gøre dette, inden du optager lånet, da det helt sikkert vil stille dig i en bedre og mere sikker situation.

Du kan læse her, hvad du skal være opmærksom på, og hvad du skal overveje, inden du underskriver en låneaftale om et forbrugslån.

Har du brug for et forbrugslån?

Det er aldrig gratis at optage et lån, og det kan være dyrt at optage et forbrugslån. Derfor er det også vigtigt, at du overvejer, om du har brug for at optage et lån. Måske kan du spare op til det, du gerne vil købe, eller måske kan du finde et andet, billigere alternativ.

Selvom det ikke er farligt at optage et forbrugslån, kan det have konsekvenser for den økonomiske stabilitet, idet det kan være dyrt at optage et forbrugslån. Hvis du kan få det, du ønsker, uden at optage et lån, vil det altså være at foretrække. Hvis du ikke kan dette, skal du dog ikke være nervøs for at optage et forbrugslån.

Hvis du overvejer de kommende faktorer, vil du være godt klædt på til at optage et lån, der kan dække dine behov.

Har du overhovedet behov et forbrugslån?

Dette hænger i høj grad sammen med det forrige. En af de ting, du skal passe på med, når du optager et lån til forbrug online, er nemlig, at du ikke skal falde i forbrugsfælden. Fordi det er så let at låne penge online, er der flere, der tager unødvendige lån.

Der er altså flere, der tager lån til forbrug, de ikke behøver. Dette er ikke anbefalelsesværdigt, idet lån til forbrug er forholdsvist dyre lån. Derfor skal du sørge for at klarlægge, hvor stort dit behov er, inden du optager lånet. Der er ingen grund til at låne mere end højst nødvendigt – det vil blot koste dig mere i sidste ende.

Hvad skal forbrugslånet bruges til?

Dette er noget, du skal overveje i forbindelse med overvejelsen om, hvorvidt lånet er nødvendigt. Hvad lånet skal bruges til, er helt op til dig selv – det er det, der er det gode ved forbrugslånet. Det er dog også noget af det, der gør det fristende at optage et forbrugslån, selvom det måske ikke er det mest hensigtsmæssige.

Du skal eksempelvis kraftigt overveje, om forbrugslånet er en midlertidig løsning på et langsigtet problem? Hvis dette er tilfældet, vil det ikke være hensigtsmæssigt at optage et sådant lån. Dette vil typisk kun gøre problemet værre, idet det kan skabe større økonomiske problemer, end det kan gavne.

Forbrugslånet kan derimod være en fordelagtig løsning, hvis der er opstået et akut behov, hvis du har fået nogle uforudsete udgifter, eller hvis du har en drøm, du gerne vil opfylde. Det alsidige lån kan bruges til mange forskellige ting, og det er din opgave at vurdere, om det vil være fordelagtigt.

Har du råd til at tage et forbrugslån?

Dette er en af de vigtigste ting, du skal overveje, inden du optager et lån til forbrug. Når du optager et lån i banken, vil din bankrådgiver hjælpe dig med at finde ud af, om du har råd til at optage lånet. Når du optager et forbrugslån online, har du derimod selv en stor del af dette ansvar.

Låneudbyderen kan godt erklære dig kreditværdig, selvom du i virkeligheden ikke er det. Dette skyldes, at låneudbyderen ikke får det fulde overblik over din økonomiske situation, men derimod kun får et overblik over din lønindkomst.

Du skal altså selv kunne tage stilling til, om du har råd til at optage lånet eller ej. Dette kan du gøre ved at lægge et budget. På den måde kan du finde ud af, hvor meget du har råd til at betale i månedlig ydelse på et lån.

Når du skal lægge et budget, er det vigtigt, at budgettet er realistisk. Hvis du kalkulerer med en højere indtægt eller lavere udgifter, end du i virkeligheden har, vil dette give et falsk resultat, som du ikke kan bruge til noget.

Det er derimod en god ide at kalkulere med, at du har en lavere indkomst og højere udgifter, end det i virkeligheden er tilfældet. På den måde er du helt sikker på, at du har råd til at optage lånet – også, hvis der sker mindre udsving i din økonomi.

Hvor lang skal løbetiden være?

Når du skal se på, om du har råd til lånet, skal du samtidig også tænke på lånets løbetid. Løbetiden på lånet er den periode, der går, fra du optager lånet, til du er gældfri. I denne periode vil der være en månedlig termin, som skal overholdes.

Hvis denne ikke overholdes, vil det være forbundet med store udgifter, hvorfor det er vigtigt, at du sørger for, at du kan overholde hver enkelt termin. Dette gør du blandt andet ved at vælge den rigtige løbetid.

Mange er fristede til at vælge en kort løbetid, idet dette betyder, at lånet bliver billigere, samtidig med at man bliver hurtigere gældfri. Dette er dog ikke altid at foretrække. Når du skal vælge løbetid på dit lån, er det igen vigtigt, at du er realistisk.

Det er bedre at få en længere løbetid og et dyrere lån, hvis du således er sikker på, at du vil kunne overholde terminerne. Løbetiden skal overholdes, og det er dit eget ansvar, at det sker. Den mulige løbetid varierer fra låneudbyder til låneudbyder og fra låntype til låntype. Selvom du ønsker et kortfristet lån, er det altså ikke sikkert, dette er den bedste løsning for dig.

Du bør se på flere mulige løbetider og bruge en låneberegner til at udregne den månedlige ydelse. Således kan du regne ud, hvad den optimale løbetid er for dig.

Overvej, hvad der er vigtigt for dig

Vi har været inde på det før: Når du skal finde det rigtige lån, skal du overveje, hvad der er det rette for dig. Ønsker du det billigste lån, det hurtigste lån, lånet med rentefri periode, lånet med den rigtige løbetid eller noget helt femte?

Når du vil optage et lån til forbrug, er der mange forskellige muligheder. Det er både en mulighed at låne i banken og online, og hvis du vil låne online, er der igen et væld af forskellige muligheder.

Derfor vil det også med høj sandsynlighed kunne lade sig gøre at finde et lån til forbrug, der passer til dine ønsker. Du skal dog være opmærksom på, at det naturligvis kan være svært at kombinere alle dine ønsker i ét lån.

Dette skyldes naturligvis, at der er forskellige fordele ved forskellige lån – og intet lån har alle fordele på en gang. Hvis du ønsker et billigt lån, er det en god ide at undersøge dine muligheder for et lån i banken, selvom du ikke får så mange andre fordele her. Hvis du ønsker andre fordele, kan du undersøge dine muligheder for at optage et forbrugslån online.

Sammenlign billige forbrugslån

Inden du tager beslutningen om at optage et lån til forbrug, er det vigtigt, at du sammenligner dine muligheder. Det er en rigtig god ide at sammenligne dine muligheder for et lån i banken med dine muligheder for et lån online. Hvis du ikke ønsker at låne i banken, bør du sammenligne forskellige muligheder for at låne online.

Vi anbefaler, at du sammenligner flere forskellige lånetilbud, når du vil finde det rette lån til forbrug. Hos os kan du finde forskellige låneudbydere, du kan sammenligne. Når du skal sammenligne forskellige lån, er der nogle forskellige faktorer, du kan undersøge.

Først og fremmest skal du sammenligne lånenes ÅOP. Når du sammenligner lånenes ÅOP, sammenligner du prisen på lånet. Når du sammenligner ÅOP, skal du dog gøre det for lignende lån, dvs. lån med samme løbetid og lånebeløb. Hvis du ikke gør dette, vil sammenligningen naturligvis ikke være retvisende. Når du sammenligner ÅOP for lån med samme lånevilkår, vil du finde det billigste lån.

Du bør også sammenligne de generelle lånevilkår. Det betyder, at du bør sammenligne løbetiden, muligheden for tilbagebetaling før tid og lignende. Når du gør dette, kan du se, hvad de forskellige låneudbydere tilbyder, og du kan dermed finde det mest fordelagtige lån.

Når du sammenligner forskellige lån, er det vigtigt, at du husker, at du ikke binder dig til noget. Du kan ansøge om lige så mange lån, som du har lyst til. Du laver først en bindende aftale, når du underskriver en låneaftale med dit NemID.

Du kan altså sammenligne forskellige lån uden omkostninger.

Hvor stor er din risikovillighed?

Inden du optager et forbrugslån, skal du overveje, hvor stor din risikovillighed er. Hvis du er meget risikovillig, bør du måske overveje at undersøge dine muligheder for at optage lånet i banken. Hvis du derimod ikke er risikovillig, kan det være en god ide at optage forbrugslånet online.

Din risikovillighed hænger sammen med, om du ønsker at stille sikkerhed for lånet, ligesom grundigheden af den kreditvurdering, der laves af dig, kan tages i betragtning. Hvis du ikke er særlig risikovillig, vil det være en god ide at vælge et lån, hvor du ikke skal stille sikkerhed.

På den måde er du sikker på, at kreditor ikke kan tage pant i nogle af dine aktiver eller i værste fald lade dig gå fra hus og hjem, hvis du får problemer med tilbagebetalingen af dit lån.

Hvis du er risikovillig, betyder det typisk, at låneudbyderen ikke er det. Det betyder med andre ord, at lånet kan blive billigere, hvis du er risikovillig. Det kræver dog også, at du så gennemgår en grundig kreditvurdering. Denne, som eksempelvis foretages i banken, kan være svær at blive godkendt ud fra.

Søg hjælp hos en rådgiver

Dette punkt er ikke altid nødvendigt at tage hensyn til. Det kan dog være en god ide at søge hjælp hos en rådgiver, hvis du ønsker at optage et forbrugslån. Når du optager et lån i banken, vil du altid få rådgivning af din bankrådgiver.

Dette er en af fordelene ved at låne i banken, selvom nogle også synes, det kan være meget grænseoverskridende. Når du får rådgivning, er du dog mere sikker på, at du træffer den rigtige beslutning, når du optager et lån til forbrug.

Hvis du optager et forbrugslån online, vil du som udgangspunkt ikke kunne få rådgivning. Derfor skal du selv søge denne rådgivning forud for låntagningen. Rådgivningen kan du eksempelvis søge hos en uvildig rådgiver.

En uvildig rådgiver har ikke en anden dagsorden end at hjælpe dig med at finde det lån, der er bedst for dig. En uvildig rådgiver vil kunne hjælpe dig med at få et overblik over din økonomiske situation for at sikre dig, at du har råd til at optage lånet.

Som nævnt er det ikke sikkert, du har brug for rådgivning forud for lånet. Når du har læst dette, vil du være godt klædt på til at optage et lån til forbrug. Rådgivning kan dog være en fordelagtig ide, hvis du ikke selv kan skabe dig det nødvendige overblik over din økonomiske situation.

Vil du have mulighed for afdragsfrihed eller rentefrihed?

Der er nogle forskellige muligheder for ekstra fordele, hvis du optager et lån til forbrug. Nogle låneudbydere tilbyder eksempelvis afdragsfrie perioder på lånet. Dette kan være en fordel for dig, hvis du ikke har et stort råderum i din økonomi, eller hvis du har flere dyre lån, du skal betale af på.

Når du får et lån med afdragsfrihed, betyder det, at du ikke skal afdrage på lånet i en periode, og du kan derfor få mere luft i din økonomi i denne periode. Denne ekstra luft kan du bruge på at indfri dine dyre lån og dermed spare penge på renter.

Hvis du vælger at optage et forbrugslån med en afdragsfri periode, skal du være opmærksom på, at der naturligvis går længere tid, før din gæld indfries, og du bliver gældfri. Derudover skal du være opmærksom på, at ydelserne på lånet vil være højere, når den afdragsfrie periode er ovre, og du igen skal afdrage på lånet.

Nogle låneudbydere tilbyder ligeledes en rentefri periode. Dette lyder som en stor fordel, og det er det typisk også. Du skal dog være opmærksom på, at denne type lån ofte er kortfristede. Hvis du er i tvivl om, om du kan indfri lånet inden for den korte løbetid, er det ikke en fordel med denne type lån, selvom du sparer renteudgifter.

Denne type lån er nemlig forbundet med meget høje udgifter, hvis du ikke formår at betale hele lånet tilbage rettidigt.

Kan du vente med at optage lånet?

I nogle få tilfælde kan det være fordelagtigt, hvis du har mulighed for at vente med at optage lånet. Dette gælder især, hvis du er ung. Hvis du er under 21 år, er der nemlig risiko for, at du vil komme til at optage et dyrere lån end nødvendigt.

Mange låneudbydere skruer prisen på lånet op, hvis låntager er under 21 år, da låneudbyderen så løber en større risiko. Hvis du er ung, kan du altså overveje, om du kan vente med at optage lånet. Hvis du ikke kan vente, skal du på jagt efter en låneudbyder, der tilbyder fordelagtige lånevilkår til unge – de findes således også. Du finder den bedste låneudbyder ved at sammenligne flere forskellige.

Hvilken rentemodel ønsker du?

Dette er en meget væsentlig ting, som du skal overveje, hvis du ønsker at tage et lån, der skal finansiere forbrug. Du skal især overveje dette, hvis du skal optage et mere langfristet lån. Det er også ved denne type lån, at du får muligheden for selv at vælge. Hvis du optager et kortfristet forbrugslån, vil du typisk ikke have mulighed for selv at vælge rentemodel.

Når du skal vælge, hvilken rentemodel du ønsker, skal du igen tænke på din risikovillighed og råderummet i din økonomiske situation. Hvis du har et forholdsvist stort råderum, og du er risikovillig, bør du overveje at vælge et lån med en variabel rente. Hvis du ikke er risikovillig, og det er vigtigt for dig at kende den konkrete pris på dit lån, skal du vælge et forbrugslån, der er fastforrentet.

Det er helt op til dig, hvilken rentemodel du ønsker. Når du ved, hvilken rentemodel du ønsker, kan du lede efter låneudbydere, der giver dig mulighed for at vælge den konkrete rentemodel.

Opfylder du alle krav?

Dette er naturligvis noget, du skal overveje, inden du optager et forbrugslån. Hvis du ikke opfylder alle krav fra låneudbyderen, vil du ikke kunne optage et lån til forbrug. Du skal altså undersøge, hvilke krav der stilles til dig som låntager.

Kravene kan variere, og det er altså ikke alle låneudbydere, der stiller de samme krav. Du kan altså opfylde alle krav hos én låneudbyder uden nødvendigvis at gøre det hos en anden.

Har du spørgsmål til det enkelte lån?

Hvis du har spørgsmål omkring et konkret lån, kan du altid spørge låneudbyderen til råds. Langt de fleste låneudbydere har gjort det nemt for den almindelige forbruger at komme i kontakt med dem. Hos de fleste låneudbydere kan du finde et telefonnummer, en e-mailadresse og i nogle tilfælde en chatfunktion, der gør det nemt for dig at komme i kontakt med låneudbyderen.

Du skal ikke være bange for at spørge låneudbyderen, hvis du er i tvivl om noget omkring lånet. Det er bedre at være på den sikre side; det er trods alt din egen økonomi, der bliver påvirket.

Tænk dig om – det er ganske enkelt

Det behøver ikke at være indviklet at optage et forbrugslån. Selvom der er mange ting, du skal overveje, er det vigtigste blot, at du tænker dig om. Optag kun et lån til forbrug, hvis du ved, du har råd til det. Sørg for at sammenligne forskellige udbydere for at finde den bedste.

Spørg om hjælp, hvis du har brug for det. Tænk dig om – så ved du, om du bør optage et forbrugslån eller ej. Hvis du beslutter dig for, at et forbrugslån er den rigtige løsning på din økonomiske situation og dine ønsker, kan du finde og sammenligne forskellige udbydere hos os.

Ved du, hvad du skal vide om forbrugslån?

Hvis du har læst vores information omkring forbrugslån, er du ekstragodt klædt på til at optage et lån til forbrug. Dette gælder uanset, om du ønsker at gøre det online eller ej. Med de mange muligheder kan det virke uoverskueligt og svært, men det er det ikke. Hvis du optager et forbrugslån i banken, vil din bankrådgiver hjælpe dig med rådgivning. Hvis du optager et forbrugslån online, er du som udgangspunkt din egen rådgiver, men låneudbyderne har gjort det nemt for dig at være din egen herre.

Med vores gode råd til, hvad du skal overveje, inden du optager et lån, samt låneudbydernes gode instruktioner ved optagelse af lån, kan du roligt kaste dig ud i at optage et forbrugslån online. Dette bør du således gøre, hvis du har vurderet, at det er den bedste løsning for dig. Hvis dette er tilfældet, kan du blot gå på jagt blandt de mange forskellige låneudbydere og sammenligne dem, der virker mest interessante for dig.

Vi har gjort det nemt for dig, så du skal blot finde de udbydere, der tilbyder lån, der passer til dine behov. Husk, at der er mange forskellige forbrugslån, der dækker forskellige behov med forskellige lånevilkår. Netop derfor giver sammenligning af låneudbydere dig de bedste kort på hånden i jagten på at finde det bedste, billigste og helt rigtige forbrugslån.