Billige lån

Før i tiden var ens eneste mulighed stort set at gå i banken, hvis man havde brug for at låne penge. Ellers skulle man til en privat låneudbyder, og det kunne nemt ende galt – især hvis man ikke overholdt sine afbetalinger. Sådan er det imidlertid ikke længere, og i dag kan du finde billige lån hos tonsvis af forskellige udbydere.

Det gør det langt nemmere for dig at finde et fornuftigt og billigt lån uanset, hvad du har brug for at låne penge til.

Den følgende liste med udbydere af billige lån viser et bredt udsnit af lånemarkedet, men den inkluderer ikke alle lån. Vi samarbejder med flere af låneudbyderne. Vi kan derfor modtage provision fra udbyderen. Størrelsen på denne provision kan have indflydelse sorteringen af listen. Informationerne om lånene kommer fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl.

I dag findes der således mange forskellige typer lån, og nogle af dem vil vi komme ind på her i indlægget, så du kan finde den lånetype, der passer dig. Der er naturligvis nogle fordele og ulemper ved de forskellige slags lån, og derfor skal du altid sætte dig grundigt ind i lånemarkedet og dine muligheder, inden du låner penge.

Langt de fleste mennesker bliver før eller siden nødt til at låne penge, men passer man ikke på, kan man altså risikere at ende med nogle lån, som bliver langt dyrere end forventet. Det er der naturligvis ingen, der har interesse i, og derfor er det utroligt vigtigt, at du gør dit benarbejde godt, hvis du vil være sikker på at finde det billigste lån, du overhovedet kan. Man kan ikke komme uden om, at det koster nogle penge at låne, men der er naturligvis ikke nogen grund til at give mere for det end højst nødvendigt.

På nettet kan du finde utroligt mange forskellige låneudbydere, som tilbyder lån i alle størrelsesordner. Du kan søge om dem online, hvilket gør det ganske nemt og hurtigt, og det er netop noget af det, der for eksempel har gjort kviklån så populært. Det går også under navne som hurtiglån, SMS-lån og turbolån, og det er netop, fordi det er så nemt og hurtigt at låne penge, hvis du akut har brug for økonomiske midler på kontoen.

Oprindeligt blev kviklånet udviklet for at give økonomisk udsatte i udviklingslande mulighed for at låne penge til for eksempel at starte en virksomhed. Målet er, at de derved kan komme ud af deres økonomiske problemer, og det er både en fordel for dem selv, men også for eksempel for de hjælpeorganisationer, som ellers typisk tager sig af de økonomisk svage. Det er en form for hjælp til selvhjælp, og det er blevet yderst udbredt.

Efter denne type lån blev indført i forskellige udviklingslande, fik man øjnene op for lånet herhjemme også. Det er naturligvis ikke helt det samme lån, men kviklånet herhjemme og lånet, som man kan optage som fattig i et udviklingsland, bygger begge to på de grundprincipper, at man skal kunne låne penge uden at stille noget i pant, og at det desuden skal være nemt og hurtigt at låne penge, hvis man er i økonomiske vanskeligheder.

Det hurtige og billige lån

Billige lån er en af de hurtigste måde at låne penge på, og faktisk vil du ofte kunne have de lånte penge på din konto samme dag, som du underskriver din låneaftale. Når du har ansøgt om et lån, vil det blive vurderet, om låneudbyderen vil tilbyde dig det ønskede lån eller ej, og vil de det, sender de dig en låneaftale – typisk på e-mail, så du skal end ikke vente på postbilen.

Derefter går der 48 timer, før du kan skrive låneaftalen under. Det skyldes en lov, der er lavet for at sikre, at økonomisk pressede personer ikke uden videre optager et billigt lån, som de måske i virkeligheden ikke har råd til. Ved at give alle denne betænkningstid er der mindre risiko for, at man kommer til at træffe en overilet beslutning og derfor ender med et uhensigtsmæssigt lån.

Når de 48 timers betænkningstid er gået, kan du skrive låneaftalen under, og så vil pengene som regel blive overført til din konto med det samme, således at du enten har dem på kontoen kort tid efter eller den næstkommende hverdag. Det er altså virkelig en hurtig måde at låne penge på, og står man akut og har brug for penge, kan det umuligt gøres på en hurtigere måde end med et billigt lån.

Dette skal du være opmærksom på med billige lån

Når du skal optage billige lån, skal du være opmærksom på mange forskellige ting. Billige lån har generelt ikke verdens bedste ry, fordi man ofte har set eksempler på økonomisk svage personer, der er blevet fanget i en dårlig spiral af små billige lån.

Det er naturligvis heller ikke hensigtsmæssigt, men det er altså ikke fuldkommen berettiget, at de billige lån bliver set ned på. Der kan nemlig sagtens findes fornuftige lån derude, hvis blot man gør noget ud af at lede efter dem.

Kig på lånets ÅOP

Når du skal finde et ordentligt billigt lån, skal du være opmærksom på lånets ÅOP. Det står for Årlige Omkostninger i Procent, og det er et tal, der viser, hvor meget et lån koster om året. I dette tal er der både taget højde for forskellige gebyrer og renter, og det viser altså de samlede omkostninger alt inklusiv.

Du skal dog i denne forbindelse huske på, at ÅOP netop er et tal, der er baseret på et år med et lån, og derfor er det sjældent nok at kigge på ÅOP, når man har med billige lån at gøre. Denne type lån har sjældent en løbetid på mere end nogle måneder, og derfor giver det ganske enkelt ikke altid mening at beregne ÅOP. Denne vil naturligvis blive meget høj, fordi der i de årlige omkostninger selvfølgelig ikke er taget højde for, at denne type lån slet ikke er beregnet til at løbe så længe.

Ikke desto mindre kan ÅOP give et godt bud på, om du har at gøre med et billigt lån eller ej, og derfor kan det sagtens bruges som pejlemærke. Det er blot vigtigt, at du sørger for også at kigge på de andre faktorer og for eksempel også har renten og de forskellige gebyrer for øje, inden du vælger et lån.

Overvej lånets løbetid

Vi har kort været omkring løbetiden på et billigt lån, og dette skal vi altså kigge nærmere på nu. Som nævnt er der mange billige lån, der blot strækker sig over nogle få måneder, og dette skal du være yderst opmærksom på, inden du vælger at optage et billigt lån.

Der er eksempelvis mange låneudbydere, der bryster sig af, at du kan låne rentefrit i 30 dage, men derefter skal pengene også betales tilbage, og hvis ikke du kan dét, er det, det går hen og bliver dyrt. Du skal derfor ikke helt hovedløst lade dig lokke af salgstaler som dette, men derimod nøje overveje, hvor lang en løbetid du egentlig har brug for, for at kunne betale dit lån tilbage.

Det er nemlig rigtig fint, at du kan låne rentefrit i 30 dage, men har du ikke pengene til at betale tilbage efter den første måned, kan det godt blive dyrt. Derfor er det vigtigt, at du grundigt overvejer, om du reelt set har mulighed for at betale tilbage en måned senere, eller om du blot udsætter dine økonomiske problemer ved at gøre dette.

Er dette tilfældet, skal du finde en mere langtidssigtet løsning, så du ikke gang på gang skal låne penge.

Ved du, at du er økonomisk presset i denne måned, men får mere luft i økonomien næste måned, kan det sagtens være, det giver mening at optage et billigt lån, der skal betales tilbage en måned senere, men ser det ikke ud til, at du får flere penge mellem hænderne i næste måned, giver det ikke nogen mening. Så kan det i stedet være, du skal finde dig et lån med en løbetid på 3-4 måneder, hvorved du har længere tid til at spare de lånte penge sammen, og du desuden kan betale tilbage løbende.

Som udgangspunkt gælder det naturligvis altid om at blive gældfri hurtigst muligt, og derfor vil man som regel gerne have den kortest mulige løbetid på ens lån. Samtidig skal man dog også sørge for at være realistisk, for får du et lån med en for kort løbetid, så du ikke kan nå at betale pengene tilbage i tide, bliver det alligevel dyrt.

Det handler altså om nøje at overveje, hvor hurtigt du reelt set har mulighed for at komme af med din gæld, fremfor at gå efter en løbetid, der er alt for kort til, hvad der giver mening i forhold til din økonomi. Vil du have et billigt lån, gælder det nemlig om at finde et lån, som er fuldkommen tilpasset til din individuelle situation og økonomi.

De månedlige afdrag på et billigt lån

Når du skal optage et billigt lån, er det vigtigt, at du er opmærksom på dine månedlige afdrag. Afdragene afhænger af lånets størrelse og af løbetiden, og derfor kan de svinge meget, og dette skal du have for øje, når du vælger et billigt lån. Hvor meget du kan afdrage om måneden, afhænger nemlig – naturligvis – af din månedlige indkomst, og det nytter altså ikke noget, at dine afdrag er højere end, hvad der giver mening i forhold til, hvad du tjener.

Det var også det, vi var inde på før. Du skal gerne have månedlige afdrag, der giver mening i forhold til din økonomiske situation, og netop derfor skal du sørge for at løbetiden er realistisk, så du betaler et passende beløb af på lånet hver måned.

Er afdragene for høje, er der risiko for, at du ikke kan betale dem, og så skal du betale gebyrer til låneudbyderen. Derfor nytter det ikke noget, at dine afdrag er højere end, hvad realistisk er. Samtidig giver det hele ikke mening at betale mindre af på dit lån, end du egentlig kan, for så går der blot længere tid, før du bliver gældfri, og det ender altså ud i et dyrere lån.

Hvor meget kan jeg låne?

Sidst, men bestemt ikke mindst skal du naturligvis overveje, hvor mange penge du har brug for at låne. Billige lån er som hovedregel lån på under 7.000 kroner, så har du brug for større summer, skal du finde dig en anden type lån. Hvis blot du har brug for et par tusinde, kan billige lån til gengæld sagtens give mening for dig.

Hvor meget du helt konkret kan låne, afhænger af de forskellige udbydere, og det nemmeste er derfor at kigge på de forskellige muligheder – eksempelvis her på siden, hvor du kan se sammenligninger af forskellige lån.

Der er nogle billige lån, der giver mening, hvis du blot har brug for få tusinde kroner, imens andre er bedre, hvis du har brug for lidt mere på kontoen. Der er altså stor forskel på, hvor meget du kan låne, men med billige lån snakker vi ikke om de helt store beløb, som man kan låne med eksempelvis et forbrugslån eller et huslån.

Hvor meget du kan låne, afhænger ligeledes af, hvordan låneudbyderen vurderer din kreditværdighed. Før du kan få lov til at låne penge, skal en låneudbyder nemlig godkende dig til lånet, og her går de ind og kigger på din økonomiske situation.

Således vil de ikke låne penge til én, der er så økonomisk presset, at der er stor risiko for, at vedkommende ikke kan betale tilbage. Omvendt vil de gerne låne til dig, der har styr på din økonomi, hvorved de ikke behøver at frygte for, om du betaler tilbage eller ej.

Hvor meget du kan låne afhænger af, hvilken udbyder du vælger, og hvordan denne vurderer din økonomi.

Fordele ved et billigt lån

Nu har vi været lidt omkring de billige lån og de ting, man skal være opmærksom på i forbindelse med et sådant lån. Der er naturligvis både nogle fordele og nogle ulemper ved et billigt lån eller hurtiglån, og dem skal vi kigge nærmere på nu.

En stor fordel ved denne type lån er, at det går utroligt hurtigt, fra du ansøger om lånet, til du har pengene på din konto. Står du akut og mangler penge, er dette umiskendeligt den absolut hurtigste løsning, og netop derfor er det blevet så populært.

Desuden tager det ikke særlig lang tid at ansøge om lånet, så når først du har fundet den eller de låneudbydere, du vil ansøge hos, er du altså hurtigt i mål med din ansøgning. Derefter går der typisk ikke mere end et par minutter, før du modtager svar på ansøgningen, så alt i alt er det virkelig en hurtig måde at låne penge på.

Gik du derimod i banken, ville ansøgningsprocessen være meget langsommelig, og det går altså ikke, hvis man står og mangler penge her og nu.

Sidst, men ikke mindst kan et billigt lån sagtens være et godt lån, hvis man sørger for at finde det helt rette. Har du således eksempelvis mulighed for at betale de lånte penge tilbage hurtigt, kan det være, du kan benytte dig af det førnævnte tilbud om at få en måned rentefrit, og så bliver det lige pludselig et meget billigt lån.

Du skal som regel betale nogle forskellige gebyrer undervejs, men dem kan du blive klogere på på de forskellige udbyderes hjemmesider eller her på siden, hvor du kan finde sammenligninger af lån. Er du blot klar over, hvad du kan forvente dig af dit lån, kan det sagtens være billigt at låne penge online.

Ulemper ved billig lån

Der er imidlertid også nogle ulemper ved billig lånet, og det er disse, der ofte er blevet fremhævet i medierne, som generelt ikke har omtalt denne type lån med særligt pæne ord. Som vi også har været inde på, er det ikke nødvendigvis fuldkommen berettiget at skære alle billig lån over én kam og vurdere dem alle som værende dårlige, men man kan alligevel heller ikke komme uden om, at der er nogle ulemper ved denne type lån, som man kan optage på noget nær et splitsekund.

For eksempel er billig lånets største force også en af ulemperne ved denne type lån. Det er nemlig virkelig smart, at man hurtigt kan låne penge billigt på nettet, men det kan også være farligt, fordi man så ikke på samme måde er nødt til at overveje ens økonomiske situation, som hvis man eksempelvis gik i banken.

Man kan nemt komme til at træffe en overilet beslutning, hvis man hovedrystende sidder og kigger på ens bankkonto, og det betyder altså, at der er mange eksempler på folk, der har optaget lån, uden at de egentlig har nået at tænke det igennem.

Med den relativt nye regel om, at man skal have 48 timers betænkningstid, før man underskriver en låneaftale på et lån, er der imidlertid mindre risiko for, at økonomisk svage personer får optaget lån, som de egentlig ikke burde, og derfor er der ikke længere den samme risiko ved denne type lån, som man har set førhen.

En anden ulempe, som til gengæld stadig gør sig lige så gældende, er, at et billigt lån hurtigt kan blive forvandlet til et knap så billigt lån. Det skyldes, at hvis man ikke får betalt sine afdrag af til tide, kommer man nemt til at betale store summer i gebyrer til låneudbyderen, og så er lånet lige pludselig ikke så billigt længere.

Selvom det umiddelbart ser ud til, at det er et yderst fornuftigt lån, kan man altså godt risikere, at man kommer til at betale væsentligt mere, hvis man kommer til at misse en afbetaling. Det er værd at have in mente, før man optager et billigt lån.

Desuden er der ofte en del skjulte gebyrer på de mange billige lån på nettet, og det skal man virkelig være opmærksom på, inden man takker ja til et lån. Der kan naturligvis også være gebyrer på andre slags lån, men generelt har de billige lån ry for, at der ofte bliver lagt ekstrabetalinger på lånet, og er din økonomi i forvejen presset, er det langt fra sikkert, at du har råd til at betale disse. Det er også endnu en ulempe ved billig lånet, som dermed nogle gange ender med alligevel ikke at være et billigt lån, som man ellers gik og troede.

Læg også mærke til om der står noget i låneaftalen om, at de må ændre størrelsen på gebyrene. Det er desværre ikke helt unormalt, og det sker at låneudbyderne gør brug af det.

Hvornår er det en økonomisk fordel at tage et billigt lån?

Går du og overvejer, om du skal optage et billigt lån? Er du i tvivl om, om det giver mening for dig rent økonomisk? Så får du her nogle bud på, hvornår det kan være en decideret økonomiske fordel at optage et lån.

Et bud på dette er eksempelvis, hvis man vil på ferie, have en ny vinterjakke eller man skal købe julegaver. Forudsat at det er en økonomisk fordel, er, at det er ting, du alligevel skulle finansiere. For eksempel, hvis du ved, at du vil ud at rejse til sommer, eller du simpelthen er nødt til at købe en ny vinterjakke, fordi den gamle slet ikke er varm nok. Julegaver er heller ikke rigtig til at komme uden om, og alle disse tre ting er altså ting, der alligevel skal købes før eller siden.

Lad os så kigge på et eksempel med en ny vinterjakke. Hvis man forestiller sig, at du allerede har udset dig den vinterjakke, du vil have, og det dermed blot er et spørgsmål om, hvornår du skal købe den, kan det nemlig godt være en økonomisk fordel at tage et billigt lån for at købe den. Det skyldes, at hvis jakken kommer på tilbud – eksempelvis i efteråret – så kan det faktisk godt være økonomisk smart, at du køber den dér, når der nu er en besparelse på den, fremfor at du venter til vinter, hvor den sandsynligvis ikke længere er på tilbud.

Står du i en sådan situation og ved, at du har råd til at betale pengene tilbage i måneden efter, kan det således godt være en overvejelse værd at optage et billigt lån, så du måske kan ende med at betale 30% eller 50% mindre for jakken, end du ellers skal give for den senere hen.

For at se om det kan betale sig, skal du selvfølgelig vurdere besparelsen på jakken i forhold til, hvor meget det kommer til at koste dig at låne pengene, men af og til kan det sagtens give mening at finansiere et køb på denne måde.

Det samme gælder eksempelvis julegaverne. Du slipper nok ikke for at skulle købe julegaver, men hvis du køber dem i god tid – for eksempel til Black Friday, som ligger i slutningen af november – kan det gøres langt billigere, end hvis du køber dem lige op til juleaften. Derfor kan det altså også i en sådan situation give mening at låne pengene til gaverne, så du kan få dem til gode priser, når de nu alligevel skal købes.

Der kan altså godt være situationer, hvor det ikke blot er økonomisk forsvarligt, men ligefrem en økonomisk fordel, at du optager et billigt lån eller en anden type lån, og så længe du sørger for at finde et billigt lån, kan du således ende med at spare dig selv for mange penge i det lange løb, hvis blot du er sikker på, at du kan betale pengene tilbage.

Hvis ikke du kan dét, nytter det selvfølgelig ikke noget, men er din økonomi til, at du kan tilbagebetale pengene umiddelbart efter, kan der sagtens være god mening i at optage et billigt lån for at finansiere noget, du alligevel skal have fat i. Det kan også være at du kan nøjes med at tage et minilån i sådan en situation.

Vælg den rette udbyder for at få et billigt lån

Vi har allerede været omkring det af flere omgange, men nu tager vi den lige én gang for alle. Et billigt lån kan sagtens være et god aftale for dig, når blot du vælger den rette låneudbyder, de rette afdrag, den rette sum og den rette løbetid. Derudover er det altafgørende, at du betaler dine afdrag som planlagt, for når man misser en afbetaling, kommer der gebyr på, og så er det, at det går hen og bliver dyrt lige pludselig.

Som udgangspunkt kan man dog snildt finde et billigt lån online, så du behøver ikke at lade dig skræmme af den måde, medierne har fået dem til at fremstå på. Der er masser af fornuftige og billige lån derude, og du kan også sagtens finde dem online.

Kigger du realistisk på din økonomiske situation og dine muligheder for at betale lånet tilbage, kan du uden problemer finde et lån online, som ikke kommer til at koste dig i dyre domme, og på den måde kan du finansiere lige det, du går og drømmer om eller står og mangler.

Hvorfor er det en fordel at tage et billigt lån online?

Der er altså gode muligheder for at finde billige lån online, og det gælder, uanset om du vil have et kviklån, et forbrugslån eller en kassekredit. Men hvorfor er det en fordel at ansøge om at låne penge online? Det får du svar på lige her.

Den største fordel ved at kunne ansøge om at låne penge online er naturligvis, at det går hurtigt. Vi har således allerede været inde på, hvor hurtigt det er at optage et billigt lån, og ansøger du om en anden type lån online, vil det ligeledes tage meget kort tid.

Når du ansøger online, kan du således sidde derhjemme i din sofa og gøre det, og du kan i ro og mag kigge på de forskellige udbydere og dine forskellige lånemuligheder. Går du i banken, får du ikke nødvendigvis det samme overblik over dine muligheder for at optage et lån, som du for eksempel kan få, når du kigger på vores sammenligninger her på siden, hvor vi har gjort det nemt og overskueligt for dig at blive klogere på netop billige lån.

Derudover kan du låne penge online, uden at du behøver at stille nogen sikkerhed for dit lån, og det kan naturligvis også være en fordel. Skal man optage et lån hos en bank eller et realkreditinstitut, skal man som regel stille pant i form af ens hus eller bil, men når man låner penge på nettet, kræves der ingen sikkerhed.

Desuden er der heller ikke nogen krav til, hvad du skal bruge pengene på. Optager du et huslån i banken, er de ganske enkelt øremærket et hus, men når du låner penge på nettet, kan du bruge dine penge på lige, hvad du vil.

Går du således og drømmer om at komme ud at rejse eller købe et par nye, lækre sko, er der ikke nogen, der sætter spørgsmålstegn ved dette, når du vælger at ansøge om et lån online, og det kan naturligvis være en fordel.

Der er altså mange fordele ved at låne penge online, og de væsentligste må nok være, at det går hurtigt med at få udbetalt pengene, at du ikke skal stille sikkerhed for dit lån, og at ansøgningsprocessen er både nem og hurtigt overstået.

Desuden er det ganske enkelt mindre omstændeligt end for eksempel at skulle i banken. De fleste af os bruger i forvejen mange timer på nettet hver eneste dag, og derfor er det heller ingen sag at skulle ansøge om et lån – ofte kan man ligefrem klare det på ens smartphone, som man alligevel har på sig.

Hvordan søger du om at tage et billig lån online?

Låneprocessen går virkelig hurtig, når man vil søge om at låne penge online, men hvordan søger man egentligt om at låne penge på nettet?

Det er ganske nemt. Du finder en låneudbyder og går ind på deres hjemmeside. Her udfylder du et ansøgningsskema, hvor du naturligvis skal skrive, hvor mange penge du gerne vil låne, og hvor lang en løbetid du ønsker at få på dit lån. Ud fra dette vil dine afdrag blive beregnet, og vil du på forhånd vide, hvad du her har med at gøre, kan du også bruge en låneberegner på nettet til at udregne de forskellige beløb for dig.

Ud over de helt praktiske ting omkring lånet skal du udfylde dine data. Hvad de forskellige låneudbydere her kræver, kan variere, men det er i hvert fald ting som adresse, fulde navn og telefonnummer.

Nogle gange bliver du også bedt om at vedhæfte din seneste lønseddel eller din årsopgørelse, og ud fra denne kan de bedømme din kreditværdighed. En anden måde at gøre det på er ved, at du logger ind med NemID og derved giver udbyderen tilladelse til at tilgå din eSKAT, hvor de kan få et indblik i din økonomiske situation. Det er både en sikkerhedsforanstaltning for dem selv, så de er sikre på, at de får alle deres penge tilbage, men det er også for at sikre dig som kunde.

Der er ingen, der har interesse i, at du optager et lån, som ikke giver mening i forhold til din økonomi, og derfor vurderer de din kreditværdighed og tilbyder dig et lån baseret på din økonomiske situation.

Du skal altså udfylde nogle forskellige ting, når du skal søge om et lån online, men det er ganske nemt og ligetil, og når du går ind på de forskellige hjemmesider, vil du nemt kunne se, hvordan du søger et billigt lån hos lige netop dem, så det bør hurtigt og nemt være klaret, uanset hvilken udbyder du vælger.

Hvorfor skal man skrive under med NemID?

Du skal altså af og til skrive under med NemID på din ansøgning, og det er for at låneudbyderen nemt kan få et grundigt indblik i din økonomi og derefter vurdere, om de vil tilbyde dig et lån.

Derudover skal du som regel skrive en låneaftale under med NemID, og det skyldes, at selvom det hele foregår digitalt, skal de naturligvis stadig have en form for underskrift fra dig. Gik du i banken, kunne du lave din signatur på en fysisk låneaftale, men når det foregår online, må man gøre noget andet, og så skriver man altså under med NemID.

Alternativt er der nogle låneudbydere, der tilbyder at sende låneaftalen hjem til dig med fysisk post, hvorefter du skal sende den tilbage med signatur på, men det sker altså sjældent, når man netop vælge at låne penge online. Derfor er det også typisk et krav, at man har en NemID-konto, når man vælger at søge om at låne penge nemt og hurtigt online.

Hvilke krav skal man opfylde for at kunne få et billigt lån online?

Hvis du har udset dig et billigt lån online, vil det således typisk være påkrævet, at du har et NemID, så du har mulighed for at skrive låneaftalen under, uden at du skal have den i fysisk form.

Derudover er der en række andre krav, du skal leve op til, hvis gerne du vil have mulighed for at låne billigt på nettet. Kravene kan naturligvis variere fra låneudbyder til låneudbyder, men her får du en gennemgang af nogle af de krav, du typisk vil støde på i din søgen efter et billigt lån online.

Mange steder har de et krav til, hvor gammel du skal være for at kunne låne penge, og det er sjældent nok, at du er 18. Selvom du er myndig, når du fylder 18, vil de fleste låneudbydere gerne have, at du er ældre end dét, og det er derfor ofte et krav, at du er 21 eller 23 år, før du kan få lov til at låne penge. Nogle steder er det helt op til 25 år, og det skyldes altså, at låneudbyderne antager, at hvis du er lidt ældre, har du også bedre styr på din økonomi, og derfor kan de også godt regne med, at de får deres penge igen.

Ud over alder, skal du som regel være dansk statsborger, for at kunne få lov til at låne penge i Danmark. Hos nogle udbydere vil det være nok, at du har en opholdstilladelse, men hos størstedelen er statsborgerskab påkrævet, og det skal du naturligvis være opmærksom på, hvis ikke du er dansk statsborger, men alligevel gerne vil låne penge her i landet. I sådan et tilfælde kan du eksempelvis bruge vores mange sammenligninger af lån til at danne dig et overblik over, hvor du kan få lov til at låne penge.

En dansk adresse vil stort set også altid være påkrævet, og det samme gælder et dansk telefonnummer, som man kan kontaktes på. Da hele låneprocessen foregår online, vil det også være påkrævet, at du har en aktiv e-mailadresse, så udbyderen for eksempel kan sende låneaftalen til dig på e-mail.

Det er altså ganske enkelt for at gøre processen nemmere, og det har ikke nogen reel betydning for dine muligheder for at optage et lån, for har du ikke en e-mailadresse allerede, kan du nemt og hurtigt oprette en, og så er dét heller ikke dette krav, der kommer til at stoppe dig i din søgen efter et billigt lån online.

Der er altså en række forskellige krav, man skal leve op til, hvis man gerne vil have mulighed for at låne billigt online, og de kan variere fra udbyder til udbyder, så det nemmeste er, at du kigger på forskellige sammenligninger – for eksempel her på siden – hvis der er krav, du er i tvivl om, hvorvidt du kan opfylde. Så kan du eksempelvis målrette din søgning efter udbydere, hvor man gerne må være under 21, eller hvor man ikke behøver at have fast bopæl i Danmark.

Få et billigt lån selvom du er RKI-registreret

Et andet krav, vi også skal omkring, og som faktisk kræver sit helt eget afsnit, er, at man som regel ikke må være registreret som dårlig betaler hos RKI, hvis man gerne vil gøre sig forhåbninger om at kunne låne penge nemt og hurtigt online.

RKI er en database, hvor forskellige selskaber kan indberette privatpersoner som værende dårlige betalere, for derved at sørge for at disse ikke igen får mulighed for at låne penge, som de ikke kan betale tilbage. Det gælder med RKI, at du kan blive registreret, hvis du misser en afbetaling på dit lån tre gange, og så vil du være registreret, indtil din gæld er betalt ud.

Hvis man antager, at du misser afbetalingerne på dit lån tre gange, kan det selskab, du har lånt hos altså indberette dig til RKI. Det kan enten være en låneudbyder eller eksempelvis en virksomhed, som tilbyder, at du kan købe ting på afbetaling.

Er du blevet registreret hos RKI, kan alle andre selskaber, som har adgang til denne database se det, og så er der stor risiko for, at de ikke vil tilbyde dig et lån. Derfor er det vigtigt at undgå at komme i RKI-registret, hvis man gerne fortsat vil have mulighed for at kunne låne penge, og derfor skal man virkelig sørge for at få betalt sine afdrag.

Bliver man alligevel registreret som dårlig betaler hos RKI, har man mulighed for at blive slettet af registret, hvis man betaler sin gæld af. Så længe du har gæld, kan du ikke slippe ud af dette register, så det gælder om at få håndteret den gæld, man nu engang har.

Det kan du enten gøre ved at betale alle pengene tilbage med det samme, eller du kan kontakte den pågældende låneudbyder eller firmaet, som har registreret dig, og så kan man som regel lave en særaftale for afbetalingen. Dem, der har penge ude at flyve, er absolut kun interesserede i at få deres penge tilbage, og derfor er de også ofte villige til at indgå en ny afdragsaftale med dig, hvis det til gengæld betyder, at de får deres penge tilbage.

Du behøver ikke at gå fuldkommen i panik, hvis du bliver registreret som dårlig betaler hos RKI, for der er bestemt råd for det. Dog skal du være opmærksom på, at det hos langt de fleste låneudbydere er et krav, at du ikke er registreret hos RKI, og derfor kan du sandsynligvis ikke få lov til at låne penge online, hvis du er dét. Det kan af og til være muligt at finde låneudbyder, hvor man kan låne til trods for en RKI-registrering, men det er bestemt ikke standarden.

Er du registreret hos RKI, skal du altså virkelig i gang med en grundig eftersøgning for at kunne finde et billigt lån alligevel, men det kan nogle gange godt lade sig gøre.

Billig kassekredit online

Vil du have et fleksibelt lån online, kan det være værd at overveje et billigt kassekreditlån. Med en kassekredit får du ”tildelt” en vis sum penge, som du kan benytte af. Således kan du for eksempel få stillet en kassekredit på 25.000 til rådighed, og så kan du maksimalt bruge 25.000 fra denne pulje.

Bruger du derimod under den maksimale beløbsgrænse, betaler du kun renter af den del, du faktisk har brugt. Det er smart, fordi du på den måde ikke kommer til at betale renter for at låne nogle penge, som du måske reelt set slet ikke har brug for.

Er du usikker på, hvor meget du helt præcist har brug for at låne, kan dette altså være et fornuftigt og billigt lån, og denne type lån er der derfor mange, der vælger, hvis de ønsker fleksibilitet. Omvendt kan det også være en smule farligt med denne type lån, fordi man nemt kan komme til at bruge flere penge end forventet.

Ved man således eksempelvis, at man har brug for 20.000, men vælger at få en kassekredit på 25.000 for at være på den sikre side, er der mange, der kommer til at bruge de sidste penge også. Det skyldes, at det som bekendt altid er utroligt nemt at bruge penge, og når de så er tilgængelige, vil mange derfor komme til at bruge dem, selvom det måske ikke var planen.

Så ender det alligevel med at blive dyrere, fordi man dels naturligvis skal betale alle pengene tilbage, og man derudover så også skal betale renter af hele summen. Dette er værd at have med i sine overvejelser, hvis man overvejer at optage kassekredit for at få et billigt lån.

Bruger man den fornuftigt, kan en kassekredit sagtens være en billig lånemulighed, som sikrer dig, at du ikke kommer til at betale renter af nogle penge, du ikke bruger, men er du ikke påpasselig, kan du også risikere, at du i stedet kommer til at bruge flere penge end tiltænkt med denne ellers billige lånemulighed.

Find et billigt lån online

Ud over at du kan optage et billigt lån eller en fleksible kassekredit online, kan du altså også finde større forbrugslån, som ligesom billiglånet kan bruges til hvad som helst. Denne type lån starter typisk ved 10.000 kroner og kan så gå helt op til 500.000 hos nogle låneudbydere. Det er denne type lån, du skal vælge, hvis du har brug for større summer.

Det er altid en fordel at have sine lån samlet ét sted, så har du brug for mere end blot et par tusinde, kan det ikke betale sig at optage flere forskellige billige lån, så er det i stedet en fordel at optage et større forbrugslån, som kan dække det hele.

Finder du et billigt lån af denne type, kan du også vælge at bruge pengene på at betale andre lån ud, så du ender med kun at stå i gæld til én udbyder fremfor til flere forskellige, som alle sammen opkræver gebyrer for deres service.

Et forbrugslån kan derudover også bruges til eksempelvis en stor rejse eller til at finansiere bøgerne, hvis du er studerende. Når du ansøger om denne type lån, skal du nemlig ikke angive, hvad pengene skal bruges til, og du kan derfor helt og holdent selv afgøre, hvor der er brug for dem i lige netop din situation.

De større forbrugslån kan godt gå under navnet ”billig lånets storebror”. Det skyldes, at ansøgningsprocessen for denne type lån faktisk i høj grad minder om låneprocessen ved et billig lån, du har blot med større summer og længere løbetid at gøre. Således kan du for eksempel få forbrugslån med en løbetid på helt op til 10 eller 15 år, og det er dermed et noget mere omfattende lån, end et billig lån med en løbetid på et par måneder er.

Det betyder også, at denne type lån kan bruges til at finansiere større projekter eller til at samle ens gæld, og det kan sågar bruges til at betale det sidste i forbindelse med et huskøb, hvis man har brug for dét.

Hvordan finder du det billigste huslån?

Nu har vi brugt meget tid på at ruste dig til at finde et billigt lån eller større forbrugslån online, men det kan naturligvis også være andre, billige lån, du er på udkig efter. For eksempel vil mange gerne vide, hvordan de finder et billigt huslån.

Når man skal finde et billigt huslån, gælder det endnu en gang om at kigge grundigt på ens personlige økonomi. Har du en sund, stabil økonomi, vil det som regel altid være nemmere for dig at finde et billigt lån, og det gælder naturligvis også, hvis det er et billigt huslån, du står og mangler.

Det skyldes, at når en låneudbyder vurderer din kreditværdighed, bruger de denne til for eksempel at fastlægge din rente. Er din kreditværdighed således fortrinlig, vil du få tilbudt en langt lavere rente, end hvis din kreditværdighed er mindre god. Derfor bliver et lån billigere, jo bedre din økonomiske situation er, og det gælder både kviklån, forbrugslån og huslån.

Når du skal finde et billigt huslån, skal du derfor sørge for at være meget omhyggelig med at overveje din økonomiske situation og kigge på, hvad der giver mening for dig. Igen gælder det, at hvis ikke du kan betale afdragene tilbage, kan det pludselig gå hen og blive dyrt, og derfor er det altså ikke uvæsentligt, at dit lån er tilpasset din konkrete økonomiske situation.

Realkreditlån – hvad er det?

Hvis man vil have et billigt huslån, er det smarteste som regel at optage et realkreditlån. Det har som udgangspunkt den laveste rente, du kan finde, og derfor er det den billigste løsning. Det er imidlertid ikke altid, man kan få lov til at optage denne type lån, og så må man naturligvis forsøge at gå andre veje, hvis man har udset sig drømmehuset.

Nogle af grundene til, at man kan risikere, at man ikke kan få lov til at optage et realkreditlån, er for eksempel, hvis man har udset sig et hus, som ligger uden for byen. De fleste realkreditinstitutioner anser som udgangspunkt et boligkøb i en by som en fornuftig investering, fordi boliger i byerne sjældent falder i pris.

Til gengæld har der været en tendens til, at folk har ønsket at flytte væk fra de små lokalsamfund og netop ind til byerne, og derfor anses et huskøb uden for bygrænserne ikke i lige så høj grad som en sikker investering.

Derudover kan en afvisning på en ansøgning om et realkreditlån naturligvis også skyldes, at instituttet ikke vurderer din økonomi som værende holdbar nok til, at du må få dette billige lån.

Du kan altså godt være udsat for, at du ikke må låne igennem et realkreditinstitut, selvom det umiskendeligt er det billigste huslån, du kan finde. Derudover kan et realkreditlån aldrig finansiere hele dit boligkøb, så uanset om du bliver godkendt til det eller ej, er det nødvendigt, at du også kigger på andre lånetyper for at finansiere dit boligkøb. Et realkreditlån kan således dække 80% af udgifterne til et boligkøb, og resten skal du altså betale på andre måder.

Betaler man delvist med et realkreditlån, skal man lægge 5% i udbetaling, og så er der stadig 15% tilbage, som du skal finansiere på andre måder. Det kan for eksempel gøres ved at optage et banklån eller et billigt lån på nettet, som også sagtens kan være med til at finansiere købet af drømmeboligen.

Banklån til huskøb

Har du fået nej til at låne igennem et realkreditinstitut, eller mangler du blot de sidste 15% for at kunne få fingrene i dit drømmehus, kan det være, du skal en tur i banken. Her kan du optage et banklån, som er særligt tilpasset til boligkøb, og du skal derfor blot kontakte din bank og planlægge et møde, hvis du gerne vil vide mere om dine muligheder for et billigt lån i banken.

Ulempen ved at gå i banken i forhold til eksempelvis at låne pengene online er, at det i banken typisk tager væsentligt længere tid, hvilket vi også allerede har været inde på. Vil du gerne hurtigt kunne finansiere boligkøbet, er det altså sandsynligvis ikke banken, du skal gå til.

Pantebrev til huskøb

Uanset om du går i banken eller til realkreditinstituttet for at låne penge til dit drømmehus, vil de kræve den ene eller anden form for sikkerhed. Vi har været inde på, at man ikke skal stille sikkerhed, når man låner penge billigt online, men det skal man altså, hvis man vil optage et realkreditlån eller et ganske almindeligt banklån til finansiering af boligen.

Man stiller sikkerhed ved, at man laver et pantebrev. Det er kort fortalt et brev, hvori du tilkendegiver, at banken eller realkreditinstituttet har pant i eksempelvis din bolig. Det betyder, at hvis du så misligholder låneaftalen, har de lov til at sætte din bolig på tvangsauktion og beholde pengene, så du på den måde får indfriet din gæld hos dem. Det er altså en sikkerhed for låneudbyderen for, at du betaler dine afdrag som aftalt, og når det gælder så store summer, som det typisk gør, når man har med et hus at gøre, vil du ikke kunne få lov til at låne uden at stille noget i pant.

Er der flere, der har pant i dit hus, vil de stå i rangeret rækkefølge i banken, så der ikke er nogen tvivl om, hvem der skal betales først, hvis huset ryger på tvangsauktion. Som regel vil realkreditinstituttet stå først i rækken, og det vil altså sige, at hvis din bolig bliver solgt på tvangsauktion, så skal de have de penge, du skylder dem først. Er der penge tilbage, efter denne gæld er blevet indfriet, går de til den næste på listen, som eksempelvis kan være banken. På den måde bliver de betalt efter en fast aftalt rækkefølge.

Det er også en af årsagerne til, at det som regel er billigst at låne hos et realkreditinstitut. De vil stort set altid forlange at have førsteprioritet, og derfor løber de ikke en lige så stor risiko, som eksempelvis banken gør, som typisk vil stå som nummer to. Det kan altså også ses af de renter, de hver især kan tilbyde dig på dit lån. Jo mindre risiko, der er for låneudbyderen, des lavere vil renten som regel være, og det er netop derfor, du kan få de billigste huslån igennem et realkreditinstitut.

Sælgerpantebrev er en billig løsning

En anden lidt atypisk måde at finansiere et huskøb på er med et sælgerpantebrev. Det var noget udbredt for år tilbage, men efterhånden som der er kommet flere og flere lånemuligheder på markedet, er denne mulighed blevet sat i baggrunden, og det er faktisk lidt en skam, for faktisk kan sælgerpantebrevet være et ganske billigt lån.

Det skyldes, at denne type lån i bund og grund er et lån, der indgås indbyrdes mellem køber og sælger, og derfor kan disse også selv fastlægge rammerne for lånet. Køber man således eksempelvis en bolig af én, man kender – for eksempel i forbindelse med et generationsskift af et landbrug – kan det være en fordel at indgå en individuel aftale om et lån, som dermed fuldkommen frit kan tilpasses den konkrete situation.

Vælger man sælgerpantebrev som finansiering af huskøb, indvilger sælgeren af boligen i, at køber betaler pengene af løbende, fremfor at vedkommende betaler hele købsbeløbet kontant. Det kan naturligvis være en fordel for køber, hvis vedkommende har svært ved at finde midlerne til at finansiere købet på andre måder.

Desuden kan det være en fordel for sælger, hvis vedkommende ellers har svært ved at komme af med sin bolig. Har man økonomien til at kunne lave et sælgerpantebrev, kan man altså komme af med boligen med det samme, og det ønsker man typisk især, hvis man længe har forsøgt at sælge.

Ligesom med et almindeligt pantebrev til banken eller et realkreditinstitut, står der i et sælgerpantebrev, at sælgeren har pant i den pågældende bolig. Det vil igen sige, at vedkommende har ret til at sætte boligen på tvangsauktion, hvis ikke låneaftalen bliver overholdt.

Når man vælger sælgerpantebrev, kan man desuden selv skrive forskellige andre klausuler ind i den, og på den måde kan man altså tilpasse lånet, så det giver mening i den specifikke situation. Tilmed kan man selv bestemme renten, så længe den matcher det generelle renteniveau nogenlunde – ellers kan man komme til at skulle betale SKAT af renterne fra lånet. Som udgangspunkt kan det dog være et meget billigt lån, fordi man netop har mulighed for at forhandle sig til en god rente som køber.

Er man sælger i et hussalg med et sælgerpantebrev, vælger man typisk at sælge pantebrevet videre til en tredjepart. Dette kan være en bank eller et andet pengeinstitut. Gør man dette, vil man typisk kun kunne sælge det til kurs 80 eller kurs 90, så man vil umiskendeligt miste nogle penge på det. Til gengæld får man på den måde alligevel sine penge med det samme, og det kan naturligvis være ønskværdigt, og så overskygger dette faktum måske det faktum, at man taber lidt penge på hussalget.

Har man i en længere periode haft en bolig, man egentlig gerne ville af med, kan det være en stor befrielse endelig at få den solgt, og selvom man så taber lidt på det, er det måske alligevel bedre, end at man fortsat skal forsøge at sælge, indtil der er nogen, der kan få lov til at optage et billigt lån og købe ens bolig.

Indhent altid flere tilbud for at finde et billigt lån

Uanset hvilken type lån du er på udkig efter, gælder det altid, at du skal sørge for at indhente flere forskellige lånetilbud. Når du ansøger om et lån på nettet – eller i banken for den sags skyld – er du ikke bundet af din ansøgning, og du kan dermed sagtens takke nej, selvom du bliver tilbudt et lån.

Derfor gælder det om at udse dig nogle forskellige låneudbydere, som kan tilbyde billige lån, og så sende ansøgninger afsted til flere forskellige. På den måde er du sikker på, at du får den absolut billigste lånemulighed, og du kan sammenligne forskellige tilbud.

Før i tiden, hvor man udelukkende kunne gå i banken, kunne man heller aldrig drømme om at takke ja til det første og bedste lånetilbud, man fik, og det skal du heller ikke gøre den dag i dag. Der er et væld af forskellige lånemuligheder derude, og derfor gør du altså klogt i at undersøge mere end blot en enkelt.

Netop fordi der er så mange forskellige muligheder for at låne penge – især for at låne penge online – bliver de forskellige låneudbydere konstant pressede, og det betyder altså, at du har mulighed for at få nogle meget billige lån online. Kigger du for eksempel blot her på siden, vil du hurtigt kunne se, at der er mange forskellige udbydere at vælge imellem, og for at de skal kunne være konkurrencedygtige, er de naturligvis nødt til at give kunderne det, de gerne vil have, og det er netop billige lån.

Når du ansøger om et billigt lån online, kan du desuden ikke vide dig sikker på, hvilket lån du helt konkret bliver tilbudt, og derfor er det nødvendigt, at du sender flere forskellige ansøgninger afsted. Når du ansøger om at låne penge på nettet, angiver du nemlig, hvor mange penge du gerne vil låne, samt hvor lang løbetid du ønsker at have på lånet. Ud fra din kreditværdighed vurderer låneudbyderen så, om de vil tilbyde dig et lån, og vil de dét, kan det sagtens være, at du bliver tilbudt lige nøjagtig det lån, du har ansøgt om.

Det kan imidlertid også sagtens ske, at de i stedet tilbyder dig et andet lån, som de anser som værende mere passende i forhold til din økonomiske situation. Derfor kan du altså være sikker på, hvad du helt præcist kan få af lån de forskellige steder, førend du har ansøgt om dit ønskede lån, og derfor nytter det altså ikke noget, at du blot søger et enkelt sted.

Du er aldrig bundet af en låneansøgning, og du kan altid sige nej, så længe du ikke har skrevet under på en låneaftale. Der er altså intet i vejen for, at du indhenter flere forskellige låntilbud, og det vil altid være anbefalelsesværdigt, hvis du gerne vil have et billigt lån – hvad end det er til sommerferien, til en ny bil eller til at finansiere boligkøbet.

Sådan finder du det billigste lån online

Når du skal finde billige lån, skal du altså sørge for at indhente forskellige tilbud fra forskellige udbydere. Derudover skal du sørge for at give dig god tid til at finde det helt rette lån, så du er sikker på at finde det billigst lån for dig.

Netop fordi der i dag er så mange forskellige udbydere af lån, kan det godt være lidt af en jungle at finde rundt i, og vil du være sikker på, at du ikke farer vild i lånejunglen og ender med at gå den forkerte vej, kræver det altså, at du bruger noget tid og energi på at sætte dig grundigt ind i dine muligheder.

Man kan ikke komme uden om, at det altid koster penge at låne penge, men vil du alligevel ikke bruge mere end højst nødvendigt på det, så find et billigt lån, som faktisk giver mening for dig. Det er individuelt, hvad der kan hænge sammen i forhold til ens økonomi, og derfor er det altafgørende, at du tør kigge på din økonomiske situation med kritiske øjne, inden du optager et lån. Der er masser af gode, billige lån derude, men skal du finde dem, skal du sandsynligvis bruge lidt længere tid på det end som så.

Desuden skal du huske på, at det netop er en individuel sag, og det er dermed ikke til endegyldigt at afgøre, om et lån er ”godt” eller ”skidt”. Et billig lån kan give mening for nogle mennesker i nogle situationer, imens det er et mindre heldigt valg i andre situationer. Man kan altså ikke skære alle lån over én kam – heller ikke selvom det er den samme type lån – for når man skal finde et billigt lån, afhænger det fuldkommen af ens egen økonomi.

En god start er, at du kigger på forskellige lånetyper og låneudbydere – for eksempel her på siden, hvor du kan finde sammenligninger af mange forskellige, billige lån. Ud fra dette kan du danne dig et billede af, hvad du umiddelbart tror, der ville give mening for dig, og så kan du begynde at undersøge disse muligheder i dybden. Når du har undersøgt det godt og grundigt, sender du dine låneansøgninger afsted, og så er det blot om at vente på tilbuddene.

Bruger du tid på at sætte dig ind i de forskellige typer lån og deres fordele og ulemper, kan du sagtens finde billige lån, som kan finansiere alt lige fra boligkøbet til drømmerejsen eller ungernes julegaver.

Dette er det billigste lån

Man kan altså ikke endegyldigt sige, hvilket lån der er det absolut billigste, men til gengæld gælder det altid, at det billigste lån er dét, der passer til din økonomi. Det er farligt at lade sig lokke af tilbud, der lyder gode, for måske giver de ikke mening i lige netop din situation.

Desuden skal du altid huske på, at hvis et lån lyder for godt til at være sandt, er det sandsynligvis heller ikke den halve sandhed. Der er mange låneudbydere, der får det til at lyde som om, de udelukkende låner dig penge, fordi de gerne vil hjælpe dig med at nå dine mål eller realisere dine drømme, men man kan ikke komme uden om, at de tjener penge på at låne dig penge.

Det andet er en fin måde at pakke det ind på, men i sidste ende er det en forretning og dit billige lån er det, der skal finansiere deres lønninger, og det er altså ikke udelukkende, fordi de gerne vil hjælpe dig, at de tilbyder dig et lån. Dét er værd at have i baghovedet, når man kigger på forskellige lånemuligheder, og derfor er det også en god idé at være kritisk.

Som vi også har gjort klart, er der tonsvis af gode lån derude, som både er fornuftige og billige lån. Der er desværre også rigtig mange lån, som kommer til at koste dig dyrt i det lange løb, og derfor bør du forholde dig yderst kritisk over for dine forskellige muligheder og de forskellige udbydere. Du bør ikke sige ja til et lån, du ikke har kigget efter i sømmene, og netop derfor bør du også give dig god tid til at undersøge dine muligheder, så du for eksempel ikke ender med at komme til at betale alt for meget for dit lån i sidste ende.

Sådan sørger du for, at lånet forbliver billigt

Det er netop dét, der ofte sker – du har fundet et billigt lån, men på en eller anden måde ender det alligevel med at blive dyrt. Det kan være svært at forudse, men her får du nogle gode råd til, hvordan du sørger for, at dit billige lån forbliver billigt.

Først og fremmest skal du naturligvis kigge på renten for lånet. Er den lav, er der større sandsynlighed for, at dit lån faktisk ender med at være billigt. Derudover skal du kigge nøje på forskellige gebyrer, der kan komme på lånet senere hen. Der vil stort set altid være et gebyr, hvis du ikke betale dine afdrag som aftalt, og derudover er der også mange steder, der kommer gebyrer på, hvis du eksempelvis ønsker at ændre i din låneaftale efterhånden.

Det vil sige, at hvis du for eksempel finder ud af, at dine afdrag skal ændres, kan du risikere at skulle betale for det. Ligeledes skal du nogle steder betale store summer for at få lov til at afvikle dit lån før tid, og dette er også værd at være opmærksom på.

Har du således en idé om, at du måske får mulighed for at betale dit billige lån ud før tid, er det smart, at du på forhånd gør dig klart, hvad dette i så fald vil komme til at betyde for den endelige pris på dit lån. Det er nemlig ikke altid at det kan svare sig at betale et lån af før det er planlagt. Har du f.eks et billån, skal du kigge godt efter i kontrakten på lånet, da det kan være dyrt at indfri det før tid.

Udover disse forskellige gebyrer og renter skal du selvfølgelig også sørge for at betale af på dit lån, som angivet i låneaftalen. Når man misligholder sit lån, er det nemlig, det går hen og bliver dyrt, og det har du naturligvis ingen interesse i.

Grunden til, at det bliver dyrere, er dels, at du skal betale det førnævnte gebyr fordi, at du ikke har betalt til tiden, og derudover kommer der altså også flere renter på i sidste ende. Får du ikke betalt dit afdrag en måned, vil du altså komme til at betale denne måned i den anden ende og så med endnu flere renter på, og derfor kan det hurtigt løbe op. Vil du sørge for, at dit billige lån forbliver billigt, er det vigtigste, at du overholder din låneaftale og får betalt af på dit lån, som aftalt.

Netop derfor er det også så vigtigt, at afdragene passer til din økonomi, så du er sikker på, du kan betale hver eneste måned og ikke lige pludselig ender i en situation, hvor afdraget er for højt i forhold til din indkomst. Kan du kun lige med nød og næppe få det til at hænge sammen, er det måske bedre, at dine afdrag bliver lidt mindre, så der er lidt mere luft i økonomien.

Hvordan man gerne vil have det, er imidlertid en smagssag, for nogle er det meget vigtigt at blive gældfri hurtigst muligt – også selvom det betyder, at man skal leve af havregrød i flere måneder. For andre er det mere væsentligt, at man fortsat kan opretholde sin levestandard, og så må det blot tage det længere tid at betale lånet ud.

Find billige lån online

Nu har vi været godt omkring forskellige typer lån og deres fordele og ulemper. Som du nok kan fornemme, er der rig mulighed for at finde billige lån online, hvis blot man gør sig umage med at undersøge de forskellige typer lån.

Om du skal optage et billig lån, et større forbrugslån, en kassekredit eller et banklån afhænger helt og holdent af, hvad du skal bruge pengene til, hvordan din økonomi generelt ser ud og naturligvis også, hvor mange penge du har brug for. Der er altså masser af forskellige faktorer, der spiller ind, og vil du finde billige lån, skal du derfor sørge for at kigge grundigt på den konkrete situation og din egen økonomi.

Når du skal finde billige lån online, er det smart at kigge på mange forskellige låneudbydere og sammenligne dem på kryds og tværs. Her på siden har vi gjort benarbejdet for dig, og du kan derfor nemt sammenholde forskellige typer lån fra forskellige udbydere og dermed finde frem til det billigste lån for dig.

Billige lån er individuelt

Det lån, der giver bedst mening for dig, er ikke nødvendigvis det lån, der passer bedst til alle andre. Lån er nemlig fuldkommen individuelt, og det er derfor ikke til at sige, hvilket lån der er det absolut bedste. Afhængigt af ens økonomiske situation og ens temperament i forhold til at betale lånet ud, kan det variere meget, hvad man synes giver mening for én.

Generelt gælder det dog, at det er fornuftigt at komme uden om alt for mange gebyrer på ens lån. Ens økonomi kan hurtigt ændre sig, og har man således pludselig mulighed for at betale nogle højere afdrag eller ligefrem betale lånet ud, er det naturligvis at foretrække, at man kan få lov til at gøre dette, uden at det kommer til at koste én i dyre domme.

Ligeledes kan man ikke komme uden om, at en lav rente er ønskværdig, men du skal huske på, at det ikke er nok at kigge på renten i sig selv. Vil du have et nuanceret og realistisk billede af, hvor billigt dit billige lån egentligt er, skal du nemlig også kigge på lånet ÅOP. Selvom det ikke er fuldkommen fyldestgørende for især billige lån med kort løbetid, er det alligevel altid fornuftigt at bruge dette tal som pejlemærke for, hvad dit lån reelt set kommer til at koste.

Billige lån – sådan!

Nu er du forhåbentlig blevet en hel del klogere på lån og de mange forskellige muligheder for at finde billige lån online eller offline. Der er et væld af forskellige udbydere at vælge imellem, og det er en fordel for dig. Det betyder nemlig, at du får bedre lånetilbud og i højere grad kan være kræsen, når du skal finde et lån. Var der udelukkende en enkelt udbyder eller to på markedet, ville disse kunne presse priserne på lån op, men eftersom der er så mange, som der er i dag, sker det modsatte.

For at kunne blive på markedet, er de alle sammen nødt til at være konkurrencedygtige, og det er de kun, hvis de kan tilbyde lån, man faktisk gider at have. Derfor er det en fordel for dig som låntager, at der er så mange låneudbydere, der alle sammen gerne vil have dig som kunde.

Når du skal finde dit billige lån, skal du derfor også tillade dig selv at være kræsen. Hvis din økonomi generelt er sund og stabil, vil de fleste låneudbydere gerne have dig som kunde, og derfor gælder det altså også om at indhente tilbud fra flere forskellige steder og på den måde nærmest spille dem op imod hinanden.

Ved at undersøge forskellige muligheder og indhente forskellige tilbud får du det billigste lån, og du kan nemt og hurtigt danne dig et overblik over de mange forskellige låneudbydere på markedet lige her på siden. Her har vi forsøgt at gøre det nemmere for dig at navigere i junglen af udbydere og lånetyper, og forhåbentlig kan du dermed finde lige nøjagtig det lån, der giver mening for dig.

Det kan være svært at finde rundt i, men med vores guides og sammenligninger bliver det forhåbentlig lidt nemmere at finde billige lån online, og hvis du holder tungen lige i munden og gør noget ud af at undersøge dine forskellige muligheder for at låne penge, skal du nok kunne finde et billigt lån, som giver mening for dig.

Her kan du se en video fra MoneyBanker om hvordan du finder det billigste lån