Kviklån

Her på siden sammenligner vi lån fra mange af landets låneudbydere, så du får et overskueligt overblik over, hvilke muligheder du har for at låne penge online. I dag er det generelt blevet nemmere at låne penge online end nogensinde før.

Internettet har nemlig åbnet op for et hav af muligheder, når det kommer til at foretage nemme og hurtige lån online. Det betyder også, at det nu ikke længere er nødvendigt med en tur i banken, hvis du står og mangler penge på kontoen.

De fleste danskere har allerede opdaget denne mulighed, og rigtig mange har også benyttet sig af den. Der kan nemlig være flere fordele forbundet med de hurtige lån på nettet, og mange oplever det især som fordelagtigt, at de ikke skal redegøre for, hvad pengene skal bruges til over for en bankmand.

Derudover er selve processen med at låne penge online langt hurtigere, end tilfældet eksempelvis er i en bank. Står du derfor og mangler penge nu og her, kan et kviklån være vejen at gå for dig.

De fleste mennesker kommer på et tidspunkt i deres liv i en situation, hvor det bliver enten nødvendigt eller mest praktisk at låne penge. Det kan eksempelvis være i forbindelse med større investeringer, som de færreste har alle pengene til stående på deres konto.

Når du kommer til et sted i dit liv, hvor et lån vil være den rigtige beslutning for dig, har du mange forskellige muligheder, der alle har sine fordele og ulemper.

Herunder kan du læse meget mere om, hvad et kviklån er, hvad du bør være opmærksom på som låntager, hvilke andre låneformer der findes samt meget mere. Du kan også blive klogere på, hvad du kan bruge netop vores sammenligningsside til, hvis du står og skal finde et nyt kviklån, der passer til dit budget, din situation og det, du mangler penge til.

Den følgende liste med udbydere af kviklån, viser et bredt udsnit af lånemarkedet, men den inkluderer ikke alle kviklån. Vi samarbejder med flere af låneudbyderne. Vi kan derfor modtage provision fra udbyderen. Størrelsen på denne provision kan have indflydelse sorteringen af listen. Informationerne om lånene kommer fra låneudbyderne, og vi tager forbehold for fejl.

Det har længe været muligt at få et kviklån og låne penge

Historisk set har det at låne penge eksisteret i en lang årrække, og der er altså ikke tale om et nyt fænomen, som kun hører vores digitale tid til. Imidlertid har omstændighederne og betingelserne omkring at låne penge været nogle helt andre før i tiden, og netop på de parametre kan det derfor være svært at sammenligne mulighederne for lån over tid.

Langt tilbage lånte mange penge af hinanden, men her var låneprocessen ikke sat i system, som tilfældet er i dag. Det var eksempelvis op til låneudbyderen selv at sørge for, at de lånte penge også blev betalt tilbage igen til rette tid.

Sådan er det ikke i dag, hvor der indgår juridisk bindende aftaler, når man skriver under på en låneaftale. Tidligere var sådanne juridiske aftaler ikke altid en del at låneaftalen, og man kunne altså godt komme ud for en låntager, der ikke betalte de lånte penge i tide, eller en låneudbyder, der endte med at kræve mere end det aftalte beløb tilbage.

I dag eksisterer der en lang række gældende og bindende regler, som skal følges af begge parter, når der indgås en låneaftale. Eksempelvis står der i alle låneaftaler, hvornår det lånte beløb skal betales tilbage, og hvis denne frist ikke overholdes, vil der blive pålagt et yderligere gebyr, som låntageren også skal betale.

Låneudbyderne er altså sikret at få deres penge tilbage, ligesom du som låntager kan vide dig sikker på, at det tilbud på en låneaftale, du får fra låneudbyderne, ikke pludselig ændrer sig, efter at du har indgået aftalen.

Hvad er mikrofinansiering?

Tanken bag kviklån stammer fra det fænomen, der kaldes mikrofinansiering. Mikrofinansiering går i al sin enkelthed ud på at tilbyde lån til personer, der ikke er lige så stærkt økonomisk stillet som den gennemsnitlige og mere kapitalstærke befolkning.

Disse lån er oftest mindre beløb sammenlignet med traditionelle banklån. Hvad angår kviklån i dag ligger beløbet ofte på omkring 100 til 10.000 kroner, men dette kan dog variere meget fra låneudbyder til låneudbyder.

Med hensyn til lån i en bank er der desuden ofte en række krav, der skal være opfyldt, før banken vil indgå en låneaftale. Det gælder eksempelvis krav om en bestemt indkomst, som skal kunne dokumenteres over for banken.

Kravene kan også handle om, at du skal kunne stille sikkerhed for dit lån i form af personlige ejendele, eller at du skal være i stand til at indbetale en startkapital til lånet. Samme store krav gør sig sjældent gældende, når der er tale om mikrofinansiering, og her kan mindre økonomisk ressourcestærke personer altså også få lov til at låne penge.

Kviklånet åbner altså op for, at mange flere mennesker får mulighed for at få et lån, og det at låne penge er således langtfra et privilegium, der er forbeholdt en bestemt samfundsgruppe.

Hvad dækker et kviklån over?

Navnet kviklån afslører på mange måder, hvad hovedidéen er med denne type lån. Kviklånet er nemlig et lån, der er kvikt – altså et lån, der er hurtigt at søge om, hurtigt at behandle og hurtigt at udbetale.

Netop den hurtige proces, der er forbundet med kviklån, er det, der tiltrækker mange låntagere, og som gør, at mange vælger kviklånet frem for et traditionelt banklån. Med et kviklån har du nemlig kort fortalt mulighed for at søge om lånet hjemme fra din sofa, og du vil i løbet af kun få dage modtage pengene på din bankkonto. Meget nemmere bliver det ikke. Hvordan låneprocessen mere nøjagtigt foregår, kan du læse meget mere om i et senere afsnit.

Internettet har imidlertid ikke kun åbnet op for muligheden for kviklån. Også andre hurtige og nemme lånetyper er kommet frem på lånemarkedet. Fælles for dem er først og fremmest, at du kan ansøge om lånene online, og du behøver derfor ikke personligt at skulle konsultere en bankmand eller medarbejder fra låneinstituttet for at få godkendt din låneansøgning.

Derudover vil du i langt de fleste tilfælde få godkendt din ansøgning, hvis blot du opfylder en række krav, som låneudbyderen har sat. Der er derfor ikke tale om en lige så personlig vurdering af dig som låntager, som tilfældet er i banken. Indenfor disse hurtige online lån findes blandt andet også minilånet, mikrolånet, SMS-lånet og forbrugslånet – for at nævne nogle af de mest populære typer.

På mange måder minder disse lånetyper om hinanden, men der er dog visse forskelle, der adskiller dem. Dette kan du læse mere om nedenfor.

Hvad er forskellen på de forskellige online lån?

Med hensyn til de førnævnte lånetyper kan man sige, at de alle kan betragtes som en slags forbrugslån. Et forbrugslån dækker nemlig over en type lån, hvor det er helt op til dig, hvad pengene skal bruges til. De er med andre ord ikke øremærket et bestemt formål.

Denne frihed til selv at vælge, hvad du vil bruge de lånte penge på, får du både, hvis du vælger et kviklån, et SMS-lån, et forbrugslån og en af de andre lignende typer lån. Det er også netop denne frihed, der får mange til at vælge disse lån frem for andre alternative lånetyper.

Det, der imidlertid er den største forskel mellem de forskellige online lån, er dels lånebeløbet og dels løbetiden for lånet. Løbetiden betegner den periode, som du har til at betale de lånte penge tilbage igen. I et senere afsnit kan du læse meget mere om, hvad du skal være opmærksom på, når det kommer til løbetiden på det lån, du har i tankerne.

Ved et kviklån ligger lånebeløbet som oftest på op til 10.000 kroner. Lånebeløbet kan dog være højere ved enkelte låneudbydere. Hvis du gerne vil låne et større beløb, er det en mulighed at kigge mod det klassiske forbrugslån. Her er der nemlig som regel mulighed for at låne helt op til 350.000 kroner. SMS-lånet er typisk det mindste af disse tre typer lån, og her ligger lånebeløbet ofte fra et par hundrede kroner til et par tusinde kroner.

Ovenstående tal er dog kun vejledende, og det er ofte muligt at finde både SMS-lån, kviklån og forbrugslån, der går udover disse grænser, hvad angår lånebeløbet. Hvad lånebeløbet maksimalt og minimum ligger på, er nemlig helt op til den individuelle låneudbyder at fastsætte.

Når det kommer til løbetiden på lånet, hænger denne oftest sammen med, hvor stort et beløb der er tale om. Man kan derfor også sige, at kviklånet, SMS-lånet og det klassiske forbrugslån adskiller sig, når det kommer til, hvor lang du har til at tilbagebetale de lånte penge. Ligesom forbrugslånet ofte tilbyder det største lånebeløb, er der også typisk en længere tilbagebetalingstid ved disse lån.

Samme princip gør sig gældende for kviklånet og SMS-lånet, hvor kviklånet også som regel tilbyder en længere løbetid end SMS-lånet. Ofte skal et SMS-lån allerede være betalt tilbage efter 30 dage. Igen afhænger dette imidlertid af den specifikke låneudbyder.

Fordele ved at tage et kviklån

Som med alle typer af lån følger der både en række fordele og ulemper. Det at låne penge kan nemlig i nogle situationer være en rigtig god idé, men der bør alligevel altid tænkes grundigt over betingelserne ved at låne penge, inden en låneaftale indgås. Når det kommer til kviklån, skiller dette lån sig som sagt ud fra det traditionelle banklån på den række parametre.

I dette afsnit kommer vi ind på de positive ting, der er forbundet med at låne penge gennem et kviklån.

Hurtig låneproces

Først og fremmest er selve låneprocessen langt hurtigere ved et kviklån, end den er, når du ansøger om et lån i banken. Den hurtige låneproces er generelt et kendetegn ved alle online lån, og du kan i mange tilfælde få de lånte penge udbetalt allerede få dage efter, at du har søgt om lånet.

Kviklånet er af den grund særligt egnet i de situationer, hvor du har brug for pengene nu og her. Det kan for eksempel være i tilfælde af en uforudset regning, der pludselig kommer ind ad døren, og som skal betales i løbet af kort tid.

Indtast oplysninger, og få hurtigt et tilbud

En anden fordel ved kviklånet er, at det er særdeles nemt at søge om. Hos de fleste låneudbydere skal du blot udfylde en række felter, angive en række oplysninger og nogle gange fremsende en bestemt form for dokumentation, og så er låneprocessen sådan set sat i gang.

På baggrund af disse oplysninger behandler låneudbyderen din ansøgning, og denne ansøgning vil du også typisk få svar på indenfor relativt kort tid. Når du har modtaget dit tilbud – eller flere forskellige lånetilbud – er det tid til at tage stilling til, om du vil underskrive låneaftalen. Gør du det, vil du som sagt i de allerfleste tilfælde få de lånte penge til rådighed efter få dage.

Søg nemt hjemme fra sofaen

Derudover er det nemt at låne penge online. Det skyldes, at du kan klare hele låneprocessen hjemme fra din sofa via din mobil, tablet eller computer. Herfra kan du finde det lån, du gerne vil søge om, du kan opgive de nødvendige oplysninger, som låneudbyderen kræver, og du kan underskrive den endelige aftale.

På den måde behøver du hverken at tage en tur i banken eller tage personlig kontakt til låneudbyderen, og du kan klare det helt nemt fra din digitale device.

Stor frihed ved kviklån

Udover ovenstående praktiske aspekter ved kviklånet er der også forbundet en stor frihed med at låne penge på denne måde. Det, de fleste finder attraktivt ved kviklånet, er netop, at de helt selv kan bestemme, hvad de vil bruge de lånte penge på.

På den måde er det helt og holdent op til dig, og ikke op til din bankmand, om du vil låne penge til den bil, rejse eller lignende, som du længe har drømt om. Desuden bestemmer du som låntager selv, hvor stort et beløb du gerne vil låne, og der er altså igen ingen andre, der skal vurdere, om dette beløb er for højt eller for lavt i forhold til, hvad du gerne vil ud at investere i.

Naturligvis kan du ikke helt selv bestemme lånebeløbets størrelse, da dette altid skal godkende af den konkrete låneudbyder først.

Stil ikke sikkerhed ved kviklånet

Sidst, men ikke mindst, er det en fordel ved kviklånet, at du i langt de fleste tilfælde ikke skal stille sikkerhed for lånet. At stille sikkerhed for et lån betyder, at man sætter en personlig ejendel af højere værdi i pant for lånet.

Hvis lånet senere hen ikke bliver betalt tilbage som aftalt, har låneudbyderen retten til at sælge denne personlige ejendel på auktion og få pengene som en godtgørelse for det ubetalte lån. Denne sikkerhed kan eksempelvis være i form af fast ejendom, en bil, motorcykel eller lignende genstande af højere værdi.

Når du tager et kviklån, er det i mange tilfælde ikke et krav, at du stiller denne form for sikkerhed. Med andre ord kan du godt låne penge, uden at du risikerer at miste visse ejendele, hvis ikke du er i stand til at tilbagebetale lånet.

Ulemper ved et kviklån

Hvis du tænker på at optage et kviklån, skal du også være opmærksom på de ulemper, der gør sig gældende for denne type lån. Disse bør nemlig være en del af dine overvejelser, inden du binder dig til en låneaftale.

Mange steder siges det, at fordelene ved et kviklån, netop er ulemperne ved de traditionelle banklån – og omvendt. Når du skal afgøre, hvilken type lån der er det rette for dig, kan du derfor med fordel træffe din beslutning ud fra disse forskellige fordele og ulemper.

Større omkostninger ved kviklån

Med hensyn til de udgifter, der er forbundet med de forskellige typer lån, er det oftest dyrere at låne penge gennem et kviklån, end det er ved et banklån. Når du ikke stiller sikkerhed for dit kviklån, løber låneudbyderen nemlig en større risiko ved at låne dig penge, og derfor sætter de fleste udbydere deres renter og gebyrer en tand højere, end bankerne gør.

Du skal derfor forvente flere omkostninger ved at låne hos de online udbydere, fremfor hvis du går ned i din bank.

Lån større beløb i banken

Udover de større omkostninger ved kviklån er det som oftest ikke muligt at låne lige så store beløb på nettet, som det er i banken. Hvis du derfor skal finansiere større ting som eksempelvis et hus, er det som regel mest fordelagtigt at gå i banken for at låne penge.

De mindre beløb, som du kan låne på nettet, skyldes hovedsageligt, at de online låneudbydere, som tidligere nævnt, løber en større risiko ved at låne penge ud, end bankerne gør, og derfor har de sat en maksimal grænse for, hvor store beløb de tilbyder.

Hvad kan et kviklån bruges på?

Det korte svar på, hvad et kviklån kan bruges til, er: Hvad som helst. Sagt på en anden måde er det kun din fantasi, der sætter grænser for, hvad de lånte penge kan benyttes til, når du låner gennem et kviklån.

Kviklånet er nemlig ikke tiltænkt et bestemt formål fra låneudbyderens side, og det er derfor helt op til dig som låntager at bestemme, hvad du vil bruge dine penge på. Det er også af denne grund, at et kviklån kan betragtes som et forbrugslån, da kendetegnet ved et forbrugslån netop er, at pengene ikke er øremærket et bestemt formål.

Kviklån bliver i dag brugt på alt fra rejser, møbler, gaver og til uforudsete udgifter. Mange vælger desuden at tage et kviklån for at få mere luft i økonomien i pressede perioder, hvor der ofte kommer røde tal på kontoen, længe før den næste indkomst tjekker ind.

Pengene fra et kviklån kan altså også bruges til flere mindre goder i hverdagen, som der ellers ikke ville have været råd til. Om du derfor vælger at bruge alle pengene på én gang til at købe en større ting, eller du vælger at bruge lidt af dit lån ad gangen over flere måneder, er således helt op til dig at beslutte.

I et senere afsnit kan du læse om, hvad du selv kan gøre for at opnå og opretholde en sund privatøkonomi.

Hvem tilbyder kviklån?

På markedet for kviklån og andre lignende online lånetilbud findes der i dag et hav af mulige udbydere. Faktisk findes der så mange muligheder, hvad angår lån af penge på nettet, at det for mange kan virke som en uoverskuelig opgave at finde frem til det lån, der er mest ideelt.

Udover de forskellige låneudbydere er der nemlig også en række forskellige tal og parametre, der skal tages højde for og gerne sammenlignes på kryds og tværs, for at du kan finde frem til det helt rigtige lån for dig.

Hvordan sammenligner man så de mange forskellige muligheder, der findes for lån på nettet? En oplagt mulighed er at benytte en sammenligningsside som den, du finder her på siden. Her er alt sammenligningsarbejdet nemlig gjort på forhånd for dig, og du behøver derfor ikke at besøge et utal af forskellige udbyderes hjemmesider for at se, hvad de kan tilbyde dig.

Du indtaster blot alle de ønsker og krav, du har til dit kommende lån samt en række oplysninger om dig, og derefter præsenteres du for de mulige tilbud, der matcher dine præferencer. Herefter er det blot at se listen igennem for muligheder og beslutte hvilket eller hvilke lån du finder interessante.

Find det kviklån, der passer bedst til dig

Fordi der findes så mange forskellige lån på markedet i dag, findes der med stor sandsynlighed også mere end ét lån, der kan være interessant for dig at se nærmere på. I sådan en situation skal du muligvis ned at se på de mindre detaljer ved lånet, som kan være med til at afgøre, om du skal gå med den ene eller den anden løsning.

På vores side kan du se alle de oplysninger, der er gavnlige og nødvendige for dig, når du skal finde det helt rigtige lån.

Angiv beløb, alder og låneperiode

Når du angiver dine søgekriterier for at søge efter et lån, er det typisk din alder samt dit ønskede beløb og låneperiode, som du skal angive. Det er nemlig hovedsageligt på disse parametre, at låneudbyderne varierer deres tilbud.

Hvor nogle udbydere tilbyder store beløb og lange tilbagebetalingsperioder, er der også de låneinstitutter, som arbejder med mindre beløb, der tilsvarende har en kortere løbetid. Alt afhængig af hvad der passer bedst til din økonomiske situation, bør du altså gå efter en lang eller kortere løbeperiode på dit lån.

Derudover har låneudbyderne forskellige krav til din alder, hvor nogle blot kræver, at du er fyldt 18 år, mens andre forlanger, at du er mindst 25 år, for at du kan låne penge hos dem. For ikke at skulle gennem en masse lånetilbud, der alligevel ikke er relevante for dig, fordi du ikke opfylder de gældende krav til alder, kan du indtaste din alder i dine søgekriterier og dermed kun blive præsenteret for lånetilbud, der faktisk er mulige for dig at søge om.

Ansøg om et lån hos flere forskellige låneudbydere

Mange vælger desuden at søge om lån fra flere forskellige udbydere for at indhente konkrete lånetilbud, som de kan sammenligne. Når du præsenteres for de forskellige låneudbydere og deres lån på vores side, vil du nemlig blot kunne se, hvad udbyderne overordnet tilbyder. For at se, hvordan dit konkrete tilbud på et lån vil se ud, skal du altså ansøge om et specifikt lån og derefter vente på at modtage et tilbud specielt til dig.

Du bør i denne forbindelse vide, at når du søger om et kviklån hos en udbyder, binder du dig først til låneaftalen, når du har underskrevet selve aftalen. Du kan derfor helt uforpligtende indhente forskellige lånetilbud, inden du beslutter dig for ét lån.

Låneudbyderne kan blandt andet ændre på den rente, du bliver tilbudt, hvis du vælger dem som udbyder. På sammenligningssider som vores skriver låneinstitutterne typisk et renteinterval, som deres rente vil ligge mellem.

Renten kan således variere alt efter, hvem der ansøger om lånet, og du kan dermed ikke vide, om netop din rente vil ligge i den lave eller høje ende af låneudbyderens interval, før du har fået et konkrete tilbud.

Hvordan renten fastsættes, kan du læse mere om i et senere afsnit.

Hvad kan du bruge vores side til?

På sammenligningssider som vores er det muligt for dig at blive præsenteret for de lånemuligheder, der er relevante for dig, og som passer med de kriterier, du har indtastet. Det, du imidlertid ikke kan se på vores side, er dit konkrete tilbud på et lån fra en bestemt udbyder. Et sådant skal du indhente fra den pågældende udbyder af det lån, du har fundet interessant.

Det gør du nemt ved at klikke på den udbyder eller det lånetilbud, som du gerne vil se nærmere på, og herefter stiller vi dig direkte videre til låneudbyderens egen hjemmeside. Vores sammenligningsside er altså en service til dig, som gør det langt nemmere og mere overskueligt at finde rundt i junglen af kviklån.

Hvor mange penge kan du låne med kviklån?

Med et kviklån kan du låne alt fra et par hundrede kroner og helt op til flere tusinde kroner. Kviklånet er et lån, der henvender sig til en bred målgruppe og som kan imødekomme mange forskellige behov.

Kviklånet er derfor også et oplagt lån for dig, uanset om det er en ny taske, en større rejse eller en pludselig og uventet udgift, du mangler penge til. Derudover kan kviklånet fungere som supplement til en allerede eksisterende opsparing, hvis du lige mangler de sidste kroner og øre for at kunne få indfriet dine ønsker.

Til spørgsmålet om, hvor mange penge det er muligt for dig at låne gennem et kviklån, er svaret altså, at du stort set kan låne det beløb, du har behov for. Dog skal du vide, at du ved helt store beløb som oftest skal i banken i stedet for, da banken i de fleste tilfælde tilbyder større lånebeløb, end online låneinstitutter gør.

Er det imidlertid blot et mindre beløb, du står og mangler, er kviklånet ideelt. Disse mindre beløb er det nemlig sjældent muligt at få godkendt i banken, ligesom de fleste banker ikke vil låne penge til forbrugsgoder som rejser og lignende. Med et kviklån bestemmer du selv, hvor lang og luksuriøs en rejse du vil på, og du bestemmer selv, om du vil finansiere denne gennem et lån eller ej.

Hvor mange penge bør du låne med et kviklån?

Efter spørgsmålet om, hvor mange penge det er muligt at låne gennem et kviklån, dukker spørgsmålet om, hvor mange penge man bør låne op hos mange. Med alle muligheder for både at tage et stort og et lille lån kan det nemlig være svært at afgøre, hvilket beløb der egentlig er det rigtige.

De lånte penge skal naturligvis betales tilbage, og derfor er det vigtigt at overveje nøje, hvor stort et lånebeløb man har behov for, inden der søges om et specifikt tilbud.

Lån ikke for mange penge

På den ene side kan det for nogle være fristende at låne et lidt større beløb, end hvad der egentlig er nødvendigt, så der er penge til en smule mere luksus end ellers. Naturligvis kan det være vanskeligt at låne det helt eksakte beløb, som du har brug for, men du bør altid bestræbe dig på at komme så tæt på dette beløb som muligt.

Det er nemlig aldrig at foretrække at gældsætte sig mere end nødvendigt, da det som bekendt ikke er gratis at have et lån hos et låneinstitut eller i en bank. Med et lån følger nemlig både diverse renter og gebyrer, og det er derfor ikke fordelagtigt for dig at have lånte penge stående på din konto, hvis disse ikke er tiltænkt et bestemt formål.

Udover at det oftest er dyrere at låne penge sammenlignet med, hvis du selv sparede pengene op, inden du brugte dem, er det heller ikke alle økonomier, der kan holde til at låne høje beløb. Lån derfor aldrig et større pengebeløb, end du ved, du kan betale tilbage til den aftalte tid.

Hvis du først gældsætter dig for mere, end hvad din økonomi kan holde til, kan du hurtigt komme ud i større økonomiske problemer, end du var fra starten af. Vær derfor realistisk i forhold til, hvad du over den næste periode, som tilbagebetalingstiden løber over, kan betale tilbage af lånet hver måned.

Lån ikke for få penge

Ligesom du ikke bør låne flere penge, end du har behov for, bør du heller ikke låne et for lille pengebeløb. Hvor nogle bliver fristet til at låne lidt ekstra, nu hvor de alligevel skal gennem en låneproces, er der også dem, der foretrækker at gældsætte sig for så lidt som muligt. Dette er som udgangspunkt en god grundtanke, når det kommer til at låne penge. Dog har denne grundtanke også den bagside, at det faktisk kan blive dyrt for dig at låne for få penge.

Hvis du låner et for lille beløb, som dermed ikke kan dække de udgifter, du havde tænkt dig at bruge pengene på, risikerer du at komme i den situation, at du må ud i endnu en låneproces for at låne yderligere penge.

At optage et lån er sjældent gratis, og de fleste låneinstitutter pålægger som minimum et startgebyr, når du låner penge hos dem. Hvis du derfor får behov for ikke blot at optage ét men to eller flere lån, skal du regne med, at udgifterne til disse lån samlet set bliver større sammenlignet med, hvis du havde lånt det større – og passende – beløb fra starten af.

På baggrund af ovenstående bør du derfor altid så vidt muligt låne det rigtige beløb, første gang du underskriver en låneaftale. Dertil skal dog siges, at der som regel ligger nogle bestemte beløb fast hos de enkelte låneudbyder, som det er muligt for dig at vælge mellem.

Det er altså ikke sikkert, at du kan komme til at låne præcis det beløb, du skal bruge. Muligvis bliver du nødt til at runde lidt op eller ned. Dette er der i øvrigt heller ikke nogen fare for at gøre – så længe du ikke skyder langt over eller under det lånebeløb, du står og har behov for.

Typiske krav til dig som låntager af et kviklån

Selvom der er forskel på, hvilke krav til dig som låntager der gør sig gældende ved de forskellige låneudbydere, er der dog en række ting, der i de allerfleste tilfælde skal være opfyldt, for at du kan få godkendt din låneansøgning.

Disse typiske krav omhandler din alder, din indkomst, dit statsborgerskab, hvorvidt du har NemID, og hvorvidt du er registreret i RKI. Herunder kan du læse om de specifikke krav hver for sig.

Alderskrav

Som minimum skal du være fyldt 18 år, hvis du vil gøre brug af muligheden for et kviklån. Denne aldersgrænse er sat, fordi du skal være myndig for at kunne binde dig til en låneaftale. Derudover har mange låneudbydere som tidligere nævnt en række yderligere krav til din alder.

Mange steder ønsker de ikke at låne penge til personer under 20 år, ligesom aldersgrænsen andre steder er helt oppe på 25 år. Hvis du er i begyndelsen af 20’erne eller sågar lidt yngre, kan du altså komme ud for, at visse låneudbydere ikke kan tilbyde dig et lån.

Heldigvis er der også mange udbydere, der gerne låner penge til personer, der lige er fyldt 18 år, og du skal derfor ikke være bekymret for, at du ikke kan finde et lån, der passer til dig, selvom du ligger indenfor denne aldersgruppe.

Grunden til at nogle låneinstitutter sætter en aldersgrænse for, hvem de vil låne penge til, er, at der typisk er større risiko forbundet med at låne penge til yngre personer end til personer, der er lidt ældre. Selvom dette naturligvis ikke gør sig gældende for alle, kan der i visse tilfælde være forskel på, hvor sund og stabil en økonomi en person på 18 år har, hvis man sammenligner med en person på 25 år.

Låneudbyderne vil naturligvis helst låne penge til personer, som, de er relativt sikre på, kan betale pengene tilbage i tide. Af den grund er der altså nogle udbydere, der fastsætter et højere alderskrav end andre.

Dokumentation for fast indkomst

Det er langtfra altid et krav, at du skal kunne dokumentere din indkomst, når du søger om et kviklån. Dog kan det mange gange være en fordel for dig at fremsende dokumentation som denne, når du sender din ansøgning til låneudbyderen.

En fast og stabil indkomst vil nemlig i mange tilfælde øge dine chancer for at få godkendt din låneplan. Denne større chance skyldes naturligvis, at låneudbyderen løber en mindre risiko, hvis de ved, at du tjener et fast beløb hver måned, som du dermed kan bruge til at tilbagebetale dit lån.

Hvis du omvendt står uden fast indkomst, er det straks sværere for låneudbyderen at se, hvor pengene til tilbagebetalingen af lånet skal komme fra. Husk dog på, at det slet ikke er alle udbydere, der kræver at se denne form for dokumentation.

Dansk statsborgerskab

Nogle danske låneudbydere kræver, at du har dansk statsborgerskab, hvis du vil låne penge hos dem. Dog findes der også massevis af udbydere af kviklån, som ikke kigger på, hvilket statsborgerskab du har.

Kviklånet er, som tidligere nævnt, netop bygget på idéen om, at det skal være muligt for mange flere mennesker at optage lån, end hvad muligt er i de danske banker. Hvis låneansøgere uden dansk statsborgerskab derfor bliver afvist af de danske online låneinstitutter, bliver en stor gruppe personer sorteret fra, og dette strider principielt imod tanken bag kviklånet og generelt mikrofinansiering, som blev beskrevet i et tidligere afsnit.

Personer uden dansk statsborgerskab, som kan have behov for et hurtigt kviklån, kan for eksempel være asylansøgere eller andre personer, der har fået opholdstilladelse, men endnu ikke dansk statsborgerskab.

Adgang til NemID

De fleste låneudbydere anbefaler og foretrækker, at du benytter NemID under låneprocessen. NemID er nemlig en både hurtig og sikker måde at identificere dig på, og det gør arbejdet for låneinstituttet, der behandler din ansøgning, langt nemmere og mere simpel.

NemID blev indført tilbage i 2010 og har siden fungeret som statens sikkerhedssystem, hvad angår svindel og kriminalitet online. I dag er de allerfleste danskere indehavere af et NemID, og hvis du også har et sådant, er det uden tvivl anbefalelsesværdigt, at du benytter dette, når du ansøger om et kviklån.

Har du ikke et NemID, behøver du dog ikke at glemme tanken om et kviklån. Mange låneinstitutter kan nemlig sagtens låne dig penge, selvom du ikke har et NemID. Låneprocessen bliver dog noget længere og en anelse mere krævende for dig som låntager og for den udbyder, du ansøger hos. Af den grund skal du også forvente, at der går mere end et par dage, før du har de lånte penge stående på din konto, hvis du ikke bruger NemID.

I et NemID-login ligger en masse personlige oplysninger om dig, og hvis du ikke bruger dette system, skal du altså finde disse oplysninger frem til låneudbyderen på anden vis. For at give låneinstituttet de oplysninger, de har brug for til at lave en låneaftale til dig, kan du som alternativ til NemID’et fremsende de pågældende oplysninger med posten eller over mail. Hvad det specifikke låneinstitut foretrækker, kan du altid forhøre dig om hos dem.

Kviklån trods RKI registrering

Hvert år sker det for mange danskere, at de havner i RKI. RKI er et register over dårlige betalere, der altså af den ene eller anden grund ikke har overholdt deres aftaler og betalt til tiden. Hvis du står registreret i RKI, kan det være svært for dig at låne flere penge.

Mange låneudbydere ønsker nemlig ikke at låne penge til folk, der står som dårligere betalere, da udbyderne simpelthen løber en for stor risiko ved at indgå låneaftaler med disse personer. Dertil kommer, at det ikke i nogen af de traditionelle banker er muligt for dig at låne penge som RKI-registreret.

Står du derfor registreret i RKI, kan det godt blive svært for dig at finde et kviklån. Selvom det er svært, er det imidlertid ikke umuligt. Der findes nemlig udbydere, der godt vil låne dig penge. Dette er dog ikke mange, og du bør altid forsøge at komme ud af RKI, inden du låner flere penge.

Nedenfor kan du lære om, hvad du kan gøre, hvis du er havnet i RKI og gerne vil låne flere penge.

RKI og Debitor Registret

RKI er en forkortelse for Ribers Kredit Information, og dette register er ejet af virksomheden Experian. Som tidligere nævnt er RKI det sted, hvor dit navn bliver registreret, hvis du bliver betragtet som en dårlig betaler efter gentagne gange ikke at have betalt dine regninger til tiden.

Debitor Registret fungerer på omtrent samme måde og er altså også et register over dårlige betalere i Danmark. Selvom det kan have store konsekvenser for dine lånemuligheder på det danske lånemarked, hvis du står registreret i RKI eller Debitor Registret, havner rigtig mange danskere af den ene eller anden årsag i et af de to registre hvert år.

Herunder kan du læse mere om RKI og Debitor Registret, samt hvordan du bliver slettet fra disse registre, så du igen har mulighed for at låne penge.

Hvordan bliver man registreret i RKI?

At blive registreret i RKI sker ikke lige pludselig uden varsel. Der eksisterer nemlig en række gældende regler for, hvornår man må registrere personer i RKI. De fleste har før prøvet at glemme at betale en regning til tiden, fordi den lige dumpede ind ad døren i den mest hektiske periode og derfor endte i en skuffe eller i skraldespanden. I sådan et tilfælde modtager man naturligvis blot en rykker, oftest med et rykkergebyr, og så betales regningen og rykkergebyret.

Sker det dog, at du modtager en skriftlig rykker tre gange, stadig uden at betale din regning, kan du risikere at blive registreret i RKI. Reglen siger, at disse rykkere skal være skriftlige, ligesom den tredje rykker skal varsle om RKI. Desuden er der regler for, hvor lang tid der som minimum skal gå mellem rykkerne.

Betaler du ikke din ubetalte regning ved tredje rykker, hvor det ligeledes fremgår, at du kan risikere at havne i RKI, må du efterfølgende gerne blive registreret som en dårlig betaler.

Som det fremgår, vil du ikke blot få én men flere chancer for at betale dine regninger, inden det sker, at du bliver registreret i RKI. Desuden er der regler for, hvor stort et beløb du skal skylde, før du kan blive registreret her. Herudover gælder det, at personer under 18 år ikke kan registreres i RKI.

Hvordan bliver man slettet fra RKI?

Hvis du er er blevet registreret i RKI som en dårlig betaler, skal du i langt de fleste tilfælde slettes fra dette register, før en låneudbyder igen vil låne dig penge. For at blive slettet kræver det, at du betaler hele den gæld tilbage, som var skyld i, at du i havnede i RKI.

Går det imidlertid fem år, hvor du står registreret i RKI, vil dit navn automatisk efter denne periode blive slettet fra registret. Du skal dog i den forbindelse vide, at det ikke betyder, at din gæld også bliver slettet. Denne har du stadig pligt til at betale tilbage.

Med andre ord er det aldrig fordelagtigt ikke at overholde den låneaftale, du har underskrevet, og du bør derfor altid overveje nøje, om det er realistisk for dig at betale de penge tilbage, som du har lånt.

Hvad gør jeg, hvis min ansøgning bliver afvist?

Når du ansøger om et kviklån, kan det sommetider ske, at din ansøgning bliver afvist. Dette er dog ikke ofte, da kravene for at tage et kviklån – i hvert fald af mindre størrelse – er langt mindre, end de eksempelvis er ved et banklån.

En af grundene til at din ansøgning kan blive afvist, kan være, at du står registreret i RKI, og låneudbyderen af den grund ikke vil låne dig penge. Hvis du er RKI-registreret, er det som tidligere nævnt en god idé, at du først får betalt din allerede eksisterende gæld tilbage, inden du optager et nyt lån. På den måde vil der nemlig være langt større sandsynlighed for, at du får godkendt din nye låneansøgning.

Hvis du af andre grunde får afvist din ansøgning, er en mulighed altid at søge om lån hos andre låneudbydere. Det er nemlig forskelligt fra udbyder til udbyder, hvilke krav de har til dig som låntager, og derfor kan det sagtens være, at du får nej et sted, men ja et andet.

Hold dig derfor ikke tilbage fra at søge hos flere forskellige låneudbydere, da der dermed vil være større chance for, at du i hvert fald får godkendt mindst én af dine ansøgninger.

Omkostninger ved et kviklån

De allerfleste ved godt, at det stort set aldrig er gratis at låne penge. Låneinstitutterne skal nemlig tjene penge på deres services, og det gør de på dig som låntager. Dette sker blandt andet i form af renter og gebyrer, der bliver pålagt lånene.

Med andre ord betaler du i langt de fleste tilfælde mere tilbage til låneudbyderne end det konkrete beløb, du har lånt af dem. Sådan er det også i traditionelle banker, der ligeledes lægger renter og lignende på deres lån.

Når det kommer til kviklån, kan der imidlertid være stor forskel på, hvor dyrt det er at låne penge. Herunder kan du blive klogere på, hvilke tal du særligt bør være opmærksom på, når du skal vurdere, hvor dyre de forskellige kviklån er for dig.

Oprettelse af kviklån

Nogle låneinstitutter opkræver et oprettelsesgebyr, når du låner penge hos dem. Dette gebyr kan variere mellem et par hundrede og et par tusinde kroner, og typisk vil det også hænge sammen med, hvor stort et pengebeløb du har ansøgt om at låne.

Mange er af den opfattelse, at et kviklån uden oprettelsesgebyr er at foretrække. Det er det også i nogle tilfælde, og det gælder især, hvis du låner mindre beløb, som ligeledes bliver betalt tilbage hurtigt.

I andre tilfælde er det dog ikke en ulempe med et oprettelsesgebyr, da et sådant gebyr blandt andet viser, at du gerne vil betale penge for den investering, du er ved at foretage. Samtidig er det ofte sådan hos låneudbyderne, at de øvrige etableringsomkostninger ved lånet tilsvarende er lavere, hvis du har betalt et oprettelsesgebyr.

Med andre ord betyder et oprettelsesgebyr ikke nødvendigvis, at dit lån samlet set bliver dyrere. Af den grund er det vigtigt, at du altid ser på de samlede udgifter, som du kommer til at have ved det pågældende lån, inden du konkluderer, om et lån er billigt eller dyrt at have.

Hvordan du på en nem måde gør det, kan du læse mere om i afsnittet om lånets ÅOP.

Kviklånets renter

De allerfleste kviklån forrentes, og det betyder, at du hver måned, når du betaler tilbage på dit lån, betaler et ekstra beløb for at have dit lån. Renten er altså en fastsat procentdel af dit lån, som lægges oveni det lånte beløb, og som du derved skal betale tilbage sammen med dit lån.

Renterne på kviklån kan variere meget, og den konkrete rente, som du bliver tilbudt af et låneinstitut, kan afhænge af mange forskellige parametre. Når du benytter oversigten over kviklån her på siden, vil du kunne se, hvilket interval de forskellige låneudbydere har fastsat, hvad angår deres renter.

Når du efterfølgende ansøger om et lån hos en af udbyderne, vil du blive tilbudt en bestemt rente, der ligger indenfor dette interval. Selvom intervallerne derfor ikke giver dig helt konkret svar på, hvilken rente du kan forvente på dit kviklån, kan tallene bruges som pejlemærke til at se, hvilket lån der vil være mest fordelagtigt for dig.

Renten på dit kviklån bliver blandt andet fastsat på baggrund af oplysninger som din alder, lånets tilbagebetalingstid, og hvor stort lånebeløbet er. Derudover vil de fleste låneudbydere kunne tilbyde dig en lavere rente, hvis du generelt ser ud til at have en sund økonomi.

I sådan et tilfælde er der nemlig større sandsynlighed for, at du overholder låneaftalen, og udbyderen dermed ikke mister penge ved at have dig som kunde. For at opnå den laveste rente på dit lån er det igen en god idé, at du ansøger hos flere forskellige låneudbydere. Når du får svar på dine ansøgninger, kan du nemlig se, hvilket låneinstitut der kan give dig den mest fordelagtige aftale.

Gebyrer ved kviklån

Generelt gælder det, at låneudbyderne har pligt til at oplyse din som låntager om alle de gebyrer – det være renter, oprettelsesgebyr eller lignende – der er forbundet med at låne penge hos dem. Låneudbyderne kan altså ikke komme og pålægge yderligere udgifter ved et lån, når låneaftalen er indgået med dig.

Inden du skriver under på en aftale, er det derfor vigtigt, at du kigger grundigt på, hvor dyrt du skal forvente, at dit lån bliver. På den måde kan du nemlig bedre vurdere, om det er realistisk for dig at betale hele det aftalte beløb tilbage til tiden.

Tjek kviklånets ÅOP

Et kviklåns ÅOP er en nem og overskuelig måde at danne sig et overblik over, hvor dyrt et lån er. Det er bestemt ved lov, at alle låneinstitutter skal opgive lånenes ÅOP, da det sikrer større gennemsigtighed for forbrugerne, der overvejer at tage et kviklån eller en anden form for lån.

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og her er alle renteudgifter og gebyrer indregnet, så du dermed får et samlet billede af lånets pris.

En lav rente kan godt friste mange til at tro, at lånet så også samlet set bliver billigere at have. Dette er dog ikke altid tilfældet – eksempelvis ikke, hvis lånet har et meget stort oprettelsesgebyr. På den anden side kan et lån uden et oprettelsesgebyr godt tiltrække mange, men hvis renten på lånet samtidig er sat meget højt, er det ikke sikkert, at der er tale om et særligt billigt lån.

Hvis der udelukkende kigges på disse tal som renter og gebyrer, kan det altså være svært for mange at gennemskue lånets pris, og her er det derfor langt nemmere at kigge på lånets ÅOP. Af samme grund er det også kviklånenes ÅOP, som du bør benytte, når du skal sammenligne forskellige lån på kryds og tværs.

Få et gratis kviklån

Det er som sagt ikke gratis at låne penge. Dog er der nogle låneudbydere, der tilbyder, at du kan låne penge hos dem gratis i for eksempel 30 dage. Det er oftest tilfældet, at du kan få en sådan aftale, hvis du er ny kunde hos udbyderen. Er der samtidig tale om en relativt kort tilbagebetalingstid, kan det altså godt gå hen og blive ganske billigt for dig at låne penge.

Hvis du står og mangler et forholdsvist lille beløb, og derfor gerne vil låne dette hos et låneinstitut, kan du med fordel undersøge muligheden for at få et gratis kviklån.

Kreditvurdering af dig som låntager

Låneudbyderne vil altid lave en kreditvurdering af dig som låntager, inden de beslutter, om de vil låne dig penge. Det er også denne kreditvurdering, der danner grundlag for, hvilken rente og yderligere omkostninger der vil blive pålagt lånet i dit specifikke tilfælde.

Kreditvurderingen er kort fortalt låneudbyderens måde at vurdere dine evner til at overholde den låneaftale, du er ved at indgå. Låneinstitutterne lever selvsagt på at låne penge ud, og bliver disse penge ikke betalt tilbage, kan institutterne ikke køre deres forretning. De er derfor altid interesseret i at tage kunder ind, som kan betale deres lånte penge tilbage inden løbetidens udløb.

Hvis du har en fast indkomst eller et pengebeløb stående på din konto allerede, vil dette i langt de fleste tilfælde trække positivt op i låneudbydernes kreditvurdering af dig. Har du derfor dokumentation for dette, kan du med fordel sende disse oplysninger med, når du sender din låneansøgning. Dette vil nemlig øge dine chancer for at få godkendt din ansøgning.

Visse låneudbydere kræver ligefrem, at du vedhæfter dokumentation som dette, før de vil behandle din ansøgning. Oftest er det i tilfælde af, at der er tale om større pengebeløb, hvor udbyderne naturligvis løber en større risiko ved at låne dig penge.

Andre muligheder for nemme lån

Kviklånet er som sagt blevet et meget populært lån blandt danskerne over de seneste år. Det indeholder nemlig en masse fordele, som de traditionelle banklån ikke gør. Her trækker den hurtige svartid og udbetalingstid særligt op hos de personer, der vælger kviklånet som løsning. Dog findes der også andre former for nemme lånemuligheder, som du også kan overveje, inden du beslutter dig for, hvilken lånetype der vil være det rette for dig.

Kassekredit

Kassekreditten er ligesom kviklånet en vej til hurtigt at få flere penge ind på kontoen. En kassekredit kan du få nede i din bank, hvis banken godkender dig til denne form for lån. En kassekredit kan betragtes som en reservebeløb, der står på din konto, og som du kan bruge af, hvis du pludselig står og får brug for det. Det kan eksempelvis være, hvis der dukker uforudsete udgifter op, og du bliver nødt til at dække disse med det samme.

Beløbet på en kassekredit kan variere meget, og det er overordnet op til dig selv at bestemme, hvor stor en kassekredit du gerne vil have. I de fleste banker kan du vælge mellem alt fra 5.000 kroner og helt op til 50.000 kroner.

Mange steder er det sådan, at du kun betaler renter af det beløb af kassekreditten, som du gør brug af. Kassekreditten er altså en meget fleksibel låneform, hvor du ikke skal betale for at have den del af lånet, som du ikke benytter dig af.

Ulempen ved kassekreditten er imidlertid, at det kan være vanskeligt at gennemskue, hvor dyrt dit lån er fra måned til måned. Med et kviklån har du omvendt fra starten af låneaftalen et fuldt overblik over, hvad det kommer til at koste dig at have lånet.

Forbrugslån

Selvom kviklånet og det klassiske forbrugslån har mange ligheder, er der som tidligere nævnt også forskel på de to lånetyper, og det gælder særligt, hvad angår lånebeløbet. Kviklån er nemlig typisk dedikerede til mindre lånebeløb, der tilsvarende også betales tilbage over en kortere periode.

Vil du derfor gerne låne et større beløb, er det værd at kigge på dine muligheder for et forbrugslån. Det særlige ved forbrugslånet er – modsat banklånet – at du selv bestemmer, hvad pengene skal bruges til.

Samtidig er det mange steder muligt at få et forbrugslån uden at stille sikkerhed for lånet. Lyder disse betingelser derfor tiltalende for dig, kan forbrugslånet være den rette løsning for dig,

SU-lån, hvis du er studerende

Som studerende har du den særlige mulighed, at du kan tage et SU-lån. Betingelsen for, at du kan få et SU-lån, er, at du er studerende, ligesom du skal være SU-berettiget i den periode, hvor du låner penge. Er du derfor ikke berettiget til SU i en periode, eksempelvis fordi du i perioden tjener mere, end du må på SU, kan du heller ikke få udbetalt SU-lån i den periode.

Et SU-lån er et meget fleksibelt lån, hvor du helt selv bestemmer, hvor meget du vil låne. Du kan ligeledes variere dit lånebeløb gennem din studietid, hvis du finder ud af, at du i en periode har brug for et større eller mindre beløb, end du har haft i en tidligere periode. Dog er der fastsat en maksimal grænse for, hvor meget du kan låne hver måned, og denne grænse er du naturligvis nødt til at holde dig indenfor.

Finder du ud af, at du har brug for at låne et større beløb, kan du eventuelt benytte dig af muligheden for at låne med tilbagevirkende kraft. At tage et SU-lån med tilbagevirkende kraft betyder, at du helt tilbage til årsskiftet har mulighed for at få udbetalt det SU-lån, du som modtager af SU, har været berettiget til.

Finder du derfor ud af i juni måned, at du mangler penge, kan du i alle månederne fra januar samme år og frem til juni få udbetalt det maksimale SU-lånebeløb. Med andre ord er der med et SU-lån mange gange mulighed for at få et relativt stort pengebeløb udbetalt på én gang, hvis du pludselig står og mangler penge.

Når SU-lånet skal betales tilbage, sker det på samme måde som med mange andre lån. Dog skal du være opmærksom på, at du først kan starte tilbagebetalingen, når du er færdig med din uddannelse. Nogle ser dette som en ulempe, fordi de foretrækker at blive gældfrie så hurtigt som muligt. Er du lige startet på din uddannelse, skal du altså forvente at stå med gæld i den tid, hvor du er studerende.

Netop af denne grund er der også nogle, der vælger låneformer som eksempelvis kviklånet fremfor SU-lånet, selvom renten og de øvrige omkostninger ved lånet typisk er højere ved kviklån. Med et kviklån er du nemlig selv med til at bestemme tilbagebetalingsperioden, og du kan altså hurtigere få din gæld ud af verden, end tilfældet er med SU-lånet. Hvilket lån der er bedst af kviklånet og SU-lånet, er altså i høj grad en smagssag.

Vær altid realistisk, når du låner penge

En lån kan for nogle gå hen at blive en dyr affære, hvis den pågældende låneaftale ikke bliver overholdt. Hvis du misligholder din aftale med låneudbyderen, vil der nemlig typisk blive pålagt yderligere gebyrer, som du også er forpligtet til at betale.

Betingelser som disse vil naturligvis fremgå i den låneaftale, som du og låneudbyderen indgår og skriver under på. Det kommer derfor sjældent som en overraskelse, at disse ekstra udgifter dukker op, hvis låneaftalen ikke overholdes.

Inden du indgår en låneaftale, skal du derfor overveje grundigt, om din økonomi kan bære det pågældende lån. Hvis du er i tvivl om dette, er det i de fleste tilfælde bedst, at du så ikke låner penge. For at finde ud af, om det er realistisk for dig at betale lånet tilbage til tiden, kan du lægge et budget for hver måned, hvor du ved, at du har en udgift til lånet. I denne budgetoversigt skriver du, hvilke indtægter, som du ved, du får ind på kontoen hver måned, samt hvilke udgifter der vil komme.

Det rådighedsbeløb, du har tilbage, når dine udgifter er trukket fra dine indtægter, skal således kunne bære også at betale af til dit lån. I tilfælde af at dette ikke er muligt, er det altså ikke realistisk for dig at overholde din låneaftale. Som låntager af et kviklån er det op til dig at vurdere dette, og det er derfor også dig, der står til ansvar for få tilbagebetalt dit lån til tiden.

For hvem er det oplagt at tage et kviklån?

Et kviklån henvender sig ikke til en bestemt gruppe mennesker, og alle kan i princippet på et tidspunkt i deres liv få gavn af et kviklån. I dag findes der et utal af forskellige låneformer, og derfor er det i høj grad op til den enkelte at finde frem til, hvilket lån der er mest ideelt.

Overordnet set kan man dog sige, at kviklånet særligt henvender sig til de personer, der ønsker at få deres lånte beløb udbetalt i løbet af ganske kort tid. Dette er nemlig muligt ved kviklånet, især fordi behandlingstiden ved denne type lån ofte er meget kort. Derudover er kviklånet egnet ved mellemstore lånebeløb, og typisk ligger beløbet på op til 10.000 kroner.

Hvis du står med uforudsete regninger, der pludselig skal betales, kan et kviklån være løsningen på dit problem. Det er ikke altid sådan, at en uforudset udgift skyldes, at man har været uopmærksom eller glemt en regning. Meget ofte dukker udgifter op, som ingen havde kunnet forudse. Det kan eksempelvis gøre sig gældende, hvis dit køleskab pludselig går i stykker, og du derfor bliver nødt til at investere i et nyt.

De færreste kan klare sig mere end et par dage uden et køleskab, og er der derfor flere uger til, at din næste løn tjekker ind, kan løsningen være at låne penge til et nyt køleskab gennem et kviklån. En uforudset udgift kan også opstå, hvis dit kæledyr bliver syg og skal til dyrlægen. I denne situation kan du heller ikke vente med at tage affære, og derfor kan et kviklån igen være en oplagt mulighed.

Tag et kviklån, og spar penge

At optage et kviklån og samtidig spare penge kan lyde modsætningsfyldt, da der som bekendt er en række udgifter forbundet med at optage et kviklån. Dog findes der en række tilfælde, hvor det faktisk kan gå hen og give dig en økonomisk besparelse eller gevinst at tage et kviklån.

Hvis du har besluttet dig for, at du skal på en bestemt rejse i sommerferien, og denne rejse pludselig kommer på tilbud i en begrænset periode, kan det naturligvis være fordelagtigt at slå til, mens tilbuddet gælder. Får du dog først dine feriepenge udbetalt måneden efter, kan det måske blive vanskeligt at finansiere rejsen her og nu.

I sådan et tilfælde kan et kviklån være løsningen. Hvis det beløb, du sparer ved at købe rejsen nu frem for at vente, nemlig er større end de udgifter, du har til kviklånet, kan det gå hen at blive en økonomisk god beslutning at tage kviklånet netop nu.

Har du tilmed mulighed for at finde et lån, hvor det de første 30 dage er gratis at låne pengene, kan du endda komme til at spare endnu flere penge ved at tage et lån, fordi du allerede måneden efter ved, at du kan tilbagebetale lånet, når dine feriepenge tikker ind på din konto.

Dette er blot ét eksempel på en situation, hvor du kan spare penge ved at tage et kviklån, og der findes mange flere scenarier af samme slags.

Vi er i Danmark heldige, at vi har mulighed for kviklån

Det er langtfra i alle lande, at der eksisterer så mange forskellige lånemuligheder, som der gør i Danmark. Faktisk er vi heldige at have mulighed for at tage et kviklån, når der opstår behov for det, hvis vi sammenligner os med mange andre nationer, hvor flertallet af befolkningen ikke har denne mulighed. At kunne tage et lån nemt og hurtigt giver nemlig for mange et sikkerhedsnet, der griber en, hvis man pludselig står uden mulighed for at betale en regning eller lignende.

På samme måde kan et lån åbne op for en masse muligheder, der ellers ikke havde eksisteret, og som på den lange bane viser sig at være yderst gavnlige. Tager du eksempelvis et kviklån for at starte din egen virksomhed, der efterfølgende bliver en stor succes, kan kviklånet ses som dét, der netop muliggjorde den store succes. Eksisterede kviklånet ikke, eller var dette kun forbeholdt en mindre gruppe personer, var din egen virksomhed muligvis aldrig blevet en realitet. Vi bør altså i Danmark være glade for, at vi har alle disse muligheder for at låne penge.

Markedet for kviklån i dag

Kviklån er som tidligere nævnt steget i popularitet blandt danskerne gennem de seneste år. Det skyldes blandt andet, at der er kommet mange flere spillere på markedet for online lån, og denne konkurrence mellem låneudbyderne betyder, at udbyderne presser deres priser i bund for at kunne give dig som kunde det mest attraktive tilbud, så du vælger dem frem for konkurrenterne.

Fordi så mange mennesker i dag benytter sig af kviklån og lignende lånetyper, er der også kommet flere regler for, hvordan låneprocessen skal foregå. Eksempelvis blev det fra 1. januar 2017 besluttet, at der skulle en såkaldt karensperiode på kviklån. En karensperiode er en slags obligatorisk betænkningstid, og efter indførelsen af denne, er låneudbyderne tvunget til at vente minimum 48 timer, inden lånebeløbet sættes ind på din konto.

Du har altså som låntager 48 timer til at tænke over, om du nu også vil indgå en låneaftale. I karensperioden kan du nemlig til hver en tid fortryde din låneansøgning og trække denne tilbage, og denne regel er altså lavet for at beskytte dig som låntager.

Uanset om du er ny eller garvet på lånemarkedet, lyder et godt råd at holde øje med de nye spillere på markedet. Disse har nemlig ofte særdeles fordelagtige lånemuligheder at tilbyde, fordi de som nye udbydere gerne vil gøre sig bemærket blandt de allerede eksisterende låneinstitutter.

Selvom du derfor har en fast udbyder, du plejer at opsøge, når du gerne vil låne penge, kan det altså godt betale sig også at kigge efter nye lån og undersøge, om du her kan få en bedre aftale.

Tjek anmeldelser fra forbrugerne

I forlængelse af ovenstående råd om at tjekke nye låneudbydere på markedet kan det være en fordel at kigge på anmeldelser fra brugere, der allerede har benyttet den pågældende udbyder, som du har i tankerne. Disse anmeldelser kan nemlig give dig et billede af, hvad du kan forvente, hvis du indgår en aftale med udbyderen.

Det skal dog i denne forbindelse siges, at du ikke bør stole blindt på de anmeldelser, du læser. Sommetider hænder det nemlig, at en låntager ikke formår at overholde sin låneaftale og derfor kommer i økonomiske vanskeligheder og efterfølgende skyder skylden på udbyderen af lånet.

Det kan være på trods af, at udbyderen har overholdt samtlige aftaler, der er blevet indgået. Vær derfor påpasselig med at tro på dårlige anmeldelser, når det kommer til lån, og kig altid efter brugernes begrundelser for at anmelde en låneudbyder negativt.

Få en sund økonomi

Et kviklån kan sagtens være en fornuftig løsning i visse situationer, men mange lån er sjældent vejen til en sund økonomi. Hvis du gang på gang låner penge, fordi du ikke har råd til dine udgifter, kan det nemlig blive svært at få en stabil økonomi på benene, da du altid vil stå med ubetalt gæld.

I sådan et tilfælde bør du i stedet sætte dig ned og se på, hvilke udgiftsposter du muligvis kan spare på. Det kan være, at du bor dyrere, end din økonomi egentlig kan bære, eller at du har rejst lige lovlig meget på det sidste i forhold til, hvad du har tjent. Når du har fået styr på disse udgifter, kan du altid vende tilbage og se på, om du skal tage et lån for at få indfriet et eller flere af dine ønsker.

Kviklånet kan være en god idé, hvis du ved, at du får flere penge mellem hænderne indenfor den nærmeste fremtid og derfor uden problemer vil kunne tilbagebetale lånet. I et sådant tilfælde vil kviklånet nemlig sjældent kunne vælte din økonomi, og der er derfor ingen grund til at bekymre sig om at indgå en låneaftale.

Hvis du går uden arbejde i en periode og af den grund har en presset økonomi, men samtidig ved, at du er lovet et job et par måneder fremme i tiden, kan det være oplagt med et kviklån til at give luft i økonomien, imens du er arbejdsløs. Så længe du ved, at der inden længe kommer penge ind på kontoen til at tilbagebetale lånet, vil du ikke komme i økonomiske vanskeligheder med et kviklån.

Spar op, når dit kviklån er betalt tilbage

Hvis du som i ovenstående situation har lånt penge, fordi du i en periode var økonomisk presset, kan det være en god idé at starte en opsparing, når din gæld er betalt tilbage. I den periode, hvor du har afbetalt på lånet, har du nemlig været vant til at overføre et bestemt beløb hver måned til din låneudbyder, og disse penge kan du derfor med fordel sætte på din egen opsparingskonto fremover. Nu ved du nemlig, at din økonomi kan bære at have denne udgift.

Ved selv at spare op kan du samtidig forberede dig på nye økonomisk pressede perioder, som kan dukke op for alle og enhver.

Uanset hvor billigt et kviklån du finder, vil det altid være billigst at tage fra egen opsparing, hvis du står og mangler penge. Naturligvis kan et lån være en rigtig god og fornuftig løsning i mange tilfælde, men hvis du i stedet har mulighed for at spare op på forhånd til uforudsete udgifter, rejser og lignende, er dette altid at foretrække set fra et økonomisk perspektiv.

Overvej derfor altid, om kviklånet er den rette løsning for dig, eller om du kan dække eller mindske dine udgifter på anden vis. Beslutter du dig for et kviklån, kan du som tidligere nævnt se dine muligheder her på vores sammenligningsside, hvor du bliver præsenteret for de låneløsninger, der bedst matcher dig og din situation.

I denne video kan du se, hvordan det kan gå helt galt, hvis du ikke har styr på din økonomi og bliver ved med, at tage kviklån for at betale andre kviklån tilbage